Bandić neće pihvatiti primjedbe na GUP: Javna rasprava bila je obična obmana

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije uvažio gotovo nijednu od 20-ak tisuća primjedbi koje su tijekom ponovljene javne rasprave stigle na izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP) kojim se, među ostalim, predviđa gradnja “zagrebačkog Manhattana”, garaža u centru grada, nacionalnog stadiona bez javnog natječaja ili pak odlagališta građevinskog otpada na području podsusedske cementare.

“Kao sto je bilo i za očekivati, skoro pa ništa bitnoga gradska uprava nije u GUP-u promijenila nakon ponovljene rasprave! Na prvi pregled, bitne stvari koje su bile isticane kao problematične i nadalje stoje u ovom “novom” prijedlogu”, komentirao je zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak. 

Stojak je posebno istaknuo da se na mjestu bivše Cementara u Podsusedu i dalje predviđa prostor “za građevni otpad i odlaganje zemlje, u funkciji sanacije klizišta”, za Velesajam i Hipodrom predviđa se provedba “anketnog javnog (urbanističko-arhitektonskog) natječaja” (str 50.), dok se Nacionalni stadion u Blatu, iznimno, neće provoditi javni natječaj.


Komentari