Bandić naručio maketu rotora koja će Zagrepčane koštati 227.500 kuna

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Rasipanje novca Zagrepčana u režiji višestrukog Uskokovog optuženika i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića nije naročita nepoznanica. No Bandić je sada uspio otići korak dalje, piše Index.

Maketa od 227.500 kuna

Kako se kraju približava izgradnja najvećeg i najpoznatijeg rotora u Zagrebu, onog Remetinečkog, Bandić je naručio da se napravi model rotora u umanjenom mjerilu.

Zagrepčane će makete budućeg rotora koštati čak 227.500 kuna.

Ugovor je sklopljen s firmom Link-EOP d.o.o., a sve je provedeno postupkom jednostavne javne nabave. Evidentiran je u registru ugovora javne nabave prije nekoliko dana. Rok za izradu makete je tri mjeseca.

Informaciju je prva objavila emisija Strah od slobode Radio Studenta na društvenim mrežama. Naveli su kako je riječ o nepotrebnoj i skupoj igrački. Kako su naveli, sretni dobitnik posla je tvrtka Link-EOP čiji vlasnik posjeduje i veliku maketu željeznice koja je baš ovih dana postala Muzej vlakića.

“Gradonačelnikovo rasipanje novca na skupu, ali zato bespotrebnu maketu rotora predstavlja umanjeni model uobičajeno besmislenog rasipanja novca iz gradske blagajne. Nestrpljivo čekamo nastavak u formi natječaja za dekorativnu rasvjetu makete jer bez šarenih lampica se ne može”, još su poručili.

Dobrić Žaja: Očito Bandić malo veće raskršće vidi kao krunu svog dvadesetogodišnjeg upravljanja Zagrebom

Razgovarali smo sa Suzanom Dobrić Žaja, voditeljicom emisije Strah od slobode, inače arhitekticom po struci.

“Mi redovito pratimo javnu nabavu Grada Zagreba i često nailazimo na čudnovate stavke i izdatke, ali maketa rotora je bila jedna od bizarnijih, i što se tiče predmeta nabave, i što se tiče iznosa koji je potrošen. Zbog toga smo to odmah objavili. Ne razumijem zašto se daje ogroman novac za nešto tako nepotrebno kada u gradu ima toliko ozbiljnih infrastrukturnih problema. Ali izgleda da gradonačelnik izgradnju jednog malo većeg raskršća vidi kao krunu svog devetnaestogodišnjeg upravljanja Zagrebom pa status tog kapitalnog ostvarenja dodatno potvrđuje narudžbom makete”, rekla je za Index Dobrić Žaja.


Komentari