Bandić na sjednici Skupštine tražio da se zaštiti dignitet gradonačelnika

Foto: Bruno Konjevic / COPIX

GUP Grada Zagreba sa izmjenama koje uključuju rušenje dijela Velesajma i gradnju na Hipodromu naći će se na sjednici Skupštine u studenom kazao je Milan Bandić zagrebački gradonačelnik na aktualnom satu današnje sjednice. Zbog pitanja zastupnika Renata Peteka i Tomislava Tomaševića Bandić je nekoliko puta tražio zaštitu od strane predsjednika Skupštine Drage Prgometa.

Renato Petek (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) Bandiću je kazao kako je čitajući spise iz nekih procesa koji se protiv njega vode vidio da u Zagrebu ima četiri stana na različitim lokacijama pa mu je predložio da jedan od njih donira Vladi RH kako bi ubrzao proces primanja na sastanak kod premijera Andrekja Plenkovića oko porezene reforme na koji čeka od svibnja.

Na izrečeno Bandić je kazao kako će odgovor dobiti pisanim putem, ali to Peteka nije zadovoljilo pa je u priču opleo Goljak i najam stanova od 21 milijun kuna koje za njih plaća Grad.

“Dajte svoje stanove na korištenje gradu, djeca će morati izaći iz stanova, a kada vi svoju imovinu dali gradu taj bi se problem riješio”, kazao je Petek.

Bandić je naveo da nema nikakvih nekretnina i da osim onoga što je prijavio u imovinsku karticu nema ništa drugo i zatražio od Prgometa da zaštiti dignitet gradonačelnika.

“Uvaženi zastupnik će za izrečeno dobiti poziv mog odvjetničkog ureda i zadovoljštinu ću potražiti na sudu”, poručio je Bandić.

Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) za govornicom je čitao dijelove transkripta tajno snimljenih razgovora od strane USKOK-a između Miljenka Benka, bivšeg direktora Čistoće i Tomislava Jukića, vlasnika tvrtke Gradatina koji sugeriraju namještanje natječaja, a u jednom trenutku Benko Jukiću kaže da će stvar ići riješiti kod Kikaša i Bandija.

“Je li Jukić došao do vas ili se riješilo bez vas”, upitao je Tomašević Bandića na što je gradonačelnik od Prgometa tražio da ga zaštiti.

“Ovo nije Županijski sud. Ovo nisu transkripti navodnih dokaza. Inače, sam bez komentara jer ovo je jadno i bijedno. Ne mogu komentirati nešto što je u tijeku. Zastupnici sebi dopuštaju da iz konteksta zaključuju da je neko bio sa mnom”, kazao je Bandić dodavši da će zadovoljštinu potražiti na sudu.

Tomašević mu je poručio da nije riječ o transkriptima već o tajno snimljenim razgovorima USKOK-a.

“Kako komentirate razgovor i zanima me je li Jukić došao do vas”, bio je uporan Tomašević dodavši da je iz razgovora vidljivo da ga Jukić zove Bandi dok ga vlasnik CIOS-a Petar Pripuz zove leopard.

“Aktivni sudski procesi se ne komentiraju. Za vašu informaciju i ti snimci su na vještačenju, a što će on kazati tek ćemo vidjeti. Odakle vam hrabrost da to pitate, a dovodi se u pitanje njihova istinitost. Ja nikad račun grad oštetio ni za kunu i nemam nijednu presudu”, odgovorio je gradonačelnik.

Matej Mišić (SDP) podsjetio je gradonačelnika da se većina Vijeća gradskih četvrti (VGČ) izjasnila protiv izmjena GUP-a kako ih je predložio grad u kojem je najveći kamen spoticanja tzv. zagrebački Manhattan odnosno rušenje dijela Velesajma, gradnja na istom kao i na Hipodromu.

“Hoćete li podržati prijedlog oporbe da se o izmjena GUP-a provede referendum i da se na taj način izjasne što misle”, zanimalo je Mišića.

Bandić mu je poručio da su građani imali prije 2,5 godine referendum i izabrali su Skupštinu i da će isto moći napraviti ponovno za godinu i pol dana.

“GUP će ići u 11 mjesecu bez obzira na mišljenje VČG i Mjesnih odbora jer njihovo mišljenje nije obvezujuće. Hoće li biti usvojen ili neće o tome će odlučiti gradski zastupnici”, kazao je Bandić.

Stanko Kordić (GLAS) podsjetio je da je Skupština prije dvije godine donijela odluku o prijenosu prava građenja doma za starije u Markuševcu. Ugovor je, naveo je, predvidio da Holding osigura 55 milijuna kuna i da se dom izgradi za dvije godine.

“U izvješću o radu Holdinga i Grada za prvih šest mjeseci da se ne vidi ništa. Zanima me u kojoj je to fazi”, pitao je Kordić na što mu je Bandić odgovorio kako se tinta se još nije osušila i da je sve je stvar procedure.

“Jučer sam potpisao za Markuševac 48 milijuna kuna. Bit će završeno u roku optimalno, a da kvaliteta ne bude upitna”, kazao je Bandić, piše tportal.


Komentari