Bandić kaže da je on odlučio maknuti GUP s dnevnog reda. Izjave HDZ-ovaca ga u potpunosti demantiraju

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je održao konferenciju za medije, na kojoj je javnosti obznanio kako na nadolazećoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana ipak neće biti na dnevnom redu.

Bandić je kazao kako je odvagao te zaključio da nije nužno da GUP ide sada, već da je važnije da Zagrepčani i Zagrepčanke u ovo blagdansko vrijeme na poklon dobiju dobar proračun.

Na pitanje medija je li odgodio GUP zbog pritiska oporbe, ili pak možda zbog dogovora s koalicijskim partnerima, Bandić je odlučno negirao obje teze, napomenuvši još jednom kako je odluku donio sam te da grad Zagreb ništa neće izgubiti ako se GUP odgodi za veljaču.

Iako Bandić to negira, jedan je detalj posebno interesantan u cijeloj priči. Naime, N1 je nedavno objavio zapisnik sa sjednice Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba. U zapisniku stoji i izjava tajnica gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba, Ivana Ćelića, koji je tada kazao kako “smatra da ne bi trebalo prije predsjedničkih izbora ići s izmjenama GUP-a te stoga smatra da na idućoj sjednici bude podrška Proračunu Grada Zagreba (uz uvjet prihvaćanja HDZ-ovih amandmana), a iza Nove Godine izmjene i dopune GUP-a, ponovno uz uvjet prihvaćanja amandmana HDZ-a”.

FOTO: N1

Podsjećamo, Milan Bandić jedan je od onih koji su podržali kandidaturu aktualne predsjednice, a njegova je stranka prikupila preko 7000 potpisa kako bi Kolinda i službeno mogla postati predsjednička kandidatkinja.

Nedavno pak smo pisali kako će HDZ podržati Bandićev proračun, ako im gradonačelnik ispuni deset amandmana, a koje su kako smo doznali, usuglasili s pročelnicom Mirkom Jozić.

ZAGREB.INFO DOZNAJE: HDZ-ovci će podržati Bandićev proračun, no gradonačelnik im za uzvrat mora ispuniti 10 želja!

Nakon Ćelićeve izjave i dogovora oko proračuna, teško je povjerovati da je Bandić sam, bez dogovora s koalicijskim partnerom odlučio maknuti GUP s dnevnog reda. Čitava ova predstava više liči na moćan dogovor, gdje će Bandiću, uz pomoć HDZ-a, proći prvo proračun, a kasnije i Generalni urbanistički plan.


Komentari