Bandić je u jeku nagađanja o bankrotu zadužio Grad za novih 350 milijuna kuna. Je li nam to trenutno potrebno?

.Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Zagrebačka je skupština nakon ljetne stanke opet počela ‘delati’ punom parom, a oporbeni su zastupnici sve više revoltirani načinom upravljanja Gradom. Oni već mjesecima, a naročito nakon razornog potresa, upozorava da se Grad nalazi na rubu bankrota i da im nije jasno kako će financirati obnova Zagreba, a tim se upozorenjima pridružio i Bandićev partner, HDZ.

Tako je prije nekoliko dana i HDZ-ov Davor Filipović ukazao na manjak u gradskom proračunu koji je veći od milijardu i 300 milijuna kuna. O tome je uoči 36. sjednice gradske Skupšine govorila i zastupnica GLAS-a, Anka Mrak Taritaš.

“Od prvog trenutka kada je bio predstavljen proračun pa do njegova izvršenja ništa se u ovome gradu promijenilo nije. Proračun je i dalje telefonski imenik, trpi sve brojke, jedna preraspodjela, druga, treća… Izvršenje proračuna pokazuje da ide ono do čega je gradonačelniku stalo. On proračun doživljava kao svoj osobni interes, ono što mu je u interesu se realizira, ono što je interes građana se ne realizira” rekla je Mrak Taritaš.

Tada je upozorila i da se Grad ponovno planira zadužiti za 350 milijuna kuna. U Gradu se pravdaju da im taj novac treba za projekte, točnije, za realizaciju kapitalnih ulaganja za gradnju i održavanje nerazvrstanih cesta prema Programu radova na području prometa i komunalnog gospodarstva, no Mrak Taritaš smatra kako se taj novac želi posuditi “samo da se ne ode u nedozvoljeni minus“.

Sličnog je mišljenja i zastupnik Renato Petek koji je građane na svom Facebook profilu izvijestio je prijedlog o višemilijunskom zaduživanju usvojen na sjednici u petak.

“Skupština je s potrebnih 26 glasova odobrila Bandiću zaduženje Grada za novih 350 milijuna kuna! Kad se dovoljno ruku ne može osigurati drugačije, tu je uvijek vijerni i poslušni HDZ! A danima su kritizirali i pričali o bankrotu Grada, mediji propitkivali puca li koalicija…”, napisao je Petek.

Situacija u Gradu postaje ozbiljna: Je li Zagreb zaista pred bankrotom?


Komentari