Bandić je svojoj stranci dodijelio gradski prostor od gotovo 100 kvadrata. Cijena najma je suludo smiješna

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Nema dana da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić građane ne iznenadi nekom svojom odlukom, a jedna je takva prošla “ispod radara” u gunguli koja se odvijala zbog posljednje sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, a na kojoj se raspavljalo oko proračuna za 2020. godinu te harača u obliku povećanja odvoza otpada.

I dok se tako razgovaralo o proračunu, ali i o zagrebačkom Adventu koji je od samog početka ove godine kontroverzan, 27.studenog gradonačelnik Bandić je donio jedan zanimljiv akt. Radi se o odluci o dodjeli prostora na korištenje za potrebe svoje stranke, Milan Bandić 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Naime, kako stoji u njegovim aktima, političkoj stranci Bandić Milan 365 Stranka rada i solidarnosti, iz Zagreba, Praška 2, dodijeljena su na korištenje tri prostora, dva manja i jedan veći. Prva dva prostora nalaze se u Cerskoj 3, a radi se o prostorima površine 14,28 m2 (soba broj 10) i površine 15,88 m2 (soba broj 13). Bandićeva stranka ove je dvije sobice dobila za potrebe rada Organizacije Gradske četvrti Donja Dubrava, a oba prostora mjesečno moraju plaćati 90,48 kn/m2, uvećano za PDV.

FOTO: Screenshot

Drugi pak je prostor puno komforniji i veći, a nalazi se na Trgu Johna Fitzgeralda Kennedya 11. Sastoji se od jedne prostorije, čajne kuhinje i sanitarnog čvora u prizemlju ulične zgrade, a ukupna površina mu je 93,40 m2. I ovaj je prostor dodijeljen Bandićevoj stranci, za potrebe rada Organizacije Gradske četvrti Peščenica-Žitnjak. Za gotovo stotinu kvadrata, stranka će gradu plaćati mjesečni iznos od 373,60 kuna, uvećano za PDV.

Cifra najma na ovoj lokaciji sumanuto je mala, jer kako doznajemo, na tom se području poslovni prostori od 18 metara kvadratnih iznajmljuju po cijeni od 1000 kuna. Matematika je u ovom slučaju jednostavna, pa se i bez računanja može zaključiti kako je ovaj prostor itekako potplaćen.

No, svi znamo kako je naš gradonačelnik velikodušan čovjek, koji će svojima podijeliti šakom i kapom, pa nas ovakve stvari zapravo više uopće ne čude…


Komentari