Bandić čestitao Zagrepčanima Dan neovisnosti: ‘Svoju domovinu možemo učiniti još boljim mjestom za život!’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Povodom Dana neovisnosti, koji se danas obilježava u Hrvatskoj, čestitku Zagrepčanima i Zagrepčankama uputio je gradonačelnik Milan Bandić.

“Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam Dan neovisnosti  – dan sjećanja na povijesnu odluku Hrvatskog sabora o raskidanju državnopravnih sveza s bivšom državom u jeku ratne 1991.!

S ponosom i zahvalnošću se prisjećamo velike žrtve naših branitelja i vremena u kojem smo pokazali hrabrost i odlučnost,  a zajedništvo i solidarnost pisali su se velikim slovima.

I danas, u posve drugačijim uvjetima, trebamo iste vrijednosti  jer tako najbolje iskazujemo zahvalnost prema našim braniteljima i  stvaramo pretpostavke za bolji život svih hrvatskih građana, posebice mladih koji ovdje i sada trebaju poticajni okvir za realiziranje vlastitih potencijala i snova. 

Znam da možemo bolje i da osvješćivanjem vlastitih prednosti i vrijednosti  –  rada, solidarnosti, znanja, inovativnosti, otvorenosti i zdrave kompetitivnosti, svoju domovinu možemo učiniti još boljim mjestom za život u koje se vraća i u kojem se ostaje”, napisao je gradonačelnik Bandić.


Komentari