Atmosfera iz stožera kandidata: Evo što kažu nakon objave rezultata

Boris Kovacev / CROPIX

U 22 sata objavljeni su prvi konačni rezultati nakon što je obrađeno 99 posto glasačkim mjesta. Kao i kod prvih preliminarnih rezultata u vodstvu je Zoran Milanović, slijedi ga Aktualna predsjednica Kolinda Graba- Kitarović. Iza nje je pjevač Miroslav Škoro, dok je Mislav Kolakušić četvrti. Zagoravatelj korupcije i čovjek koji se mjesecima borio za ime Milan Bandić, da bi se nesretnim slučajem ipak kandidirao rođenim imenom, Dario Juričan dobio je veliku potporu hrvatske javnosti.

Ovako je to izgledalo u 22 sata i 30 minuta.

MILANOVIĆ POBJEDNIK PRVOG KRUGA IZBORA: Kolinda zaostaje za manje od tri posto!


“Ovo nije rat. Hrvatska je previše podjeljena. Moramo biti dobra, solidarna zajednica svih građana. Možemo biti različiti, ali moramo biti jednaki. Želim zemlju jednakih. Vjerujem u pobjedu. Nikakve goričine nemam, nemam ni straha. Nikome s mržnjom, svima u dobroj vjeri. Moj zadatak je da se obratim svima, i onima pod navodnicima drugima. Nitko ne smije biti drugi. Ovaj posao je obezvrijeđen, ja sam političar i toga se ne stidim. Ja ovdje neću zagovarati prazno zajedništvo i imam puno rezervi prema onima koji zagovaraju zajedništvo, a ponašaju se drugačije. Ponašat ću se prema svima jednako. Imate pravo na sreću i na miran život. Ovo je bila teška godina iza mene osobno, privatno, emotivno. Hodao sam Hrvatskom ne prvi puta, nego deseti puta. Svaki put vidiš neku svoju grešku, naučiš nešto novo. Svjestan sam i svojih greški. Ali smatram da sam spreman i zreo raditi posao predsjednika. Ali to nije samo posao, to je način života. Nitko se u Hrvatskoj neće osjećati kao građanin drugog reda. Nemam čvrste instrumente da to ostvarim, ali morat će te mi vjerovati na riječ. Imam velike šanse i pozivam sve da dobro razmisle u slijedeća dva tjedna i nek daju taj mali komad vjere bez kojeg ne postojim. Bit ću branitelj Ustava. Živjela sretna Hrvatska. Idemo u političku utakmicu ne u rat!”, rekao je pobjednik prvog kruga Milanović.

“Ulazim u drugi krug na putu do konačne pobjede. Ovo je bila bitka deset na jednu. Imala sam jakog sukandidata na svom političkom spektru, za razliku od g. Milanovića. Zahvaljujem HDZ-u i drugim strankama koje su me podržale. Zahvaljujem svojoj obitelji i svim članovima svoga tima. Bili ste uz mene i u teškim i u dobrim trenutcima, i kada su me napadali zbog navodnih greškama. Posebno zahvaljujem hrvatskim braniteljima koji su dokazali svoju ljubav za Hrvatsku u njezinu najtežem trenutku kako bi naša djeca mogla živjeti bolje. Zahvaljujem mladima u Hrvatskoj, posebice onima koji su prvi put izašli na izbore. Večeras ponosno i s osjećajem odgovornosti pozivam da u drugom krugu date glas za bolju Hrvatsku. Idemo u budućnost!”

Posebno se obratila biračima Miroslava Škore i pozvala ih da u drugom krugu glasaju za nju.

(VIDEO) ‘Ja sam nemoralni pobjednik: ‘Juričan obznanio kome želi pobjedu u drugom krugu’

Juričan

je u Hrvatskoj osvojio više od 4,5 posto, a u Zagrebu 8,6 posto glasova, ustvrdivši da je “nemoralni pobjednik izbora”.

“Idemo dalje, rokamo dalje. Rezač etiketa MiIan Bandić jedva čeka sljedeći projekt pa mu ga mogu odmah reći – to su jumbo plakati s njegovim likom po Zagrebu. Hrvatska predsjeda Vijećem EU-a od 1. siječnja 2020. i ekipa iz EU želi vidjeti tko drma ovim gradom – to su vozač i mesar od gradonačelnika i Andrej Plenković”, rekao je Juričan.

Škoro se okupljenima obratio nakon svoje pjesme ‘Vrijedilo je’. Posebno je čestitao svojim suradnicima, biračima i Obitelji

“Hvala vam na svemu što smo uspjeli postići. Mi danas slavimo pobjedu slobode i izbora. Mi vjerujemo da su promjene moguće i nema nas malo – 454.000 birača je danas pokazalo da misli drugačije. Kad smo kretali od nule i došli do 25 posto – četvrtina birača je uz nas. Nemojte biti tužni. Ja sam kao štreber i političar početnik zapisao neke stvari. Čestitam ljudima koji su ušli u drugi krug, zaplješćite im.

Mi smo napravili čudo. Ovo je bio referendum koji je pokazao da 2/3 ljudi nije zadovoljno aktualnom vlasti. Prijatelji, promjene su nužne i mi smo pokazali da one imaju ljude koji su svjesni da te promjene trebamo napraviti.”

Komentari

loading...
-->