ARENA SPREMNA PRIMITI OBOLJELE! Beroš: ‘Volio bih da ne bude puna, ali brojke su drugačije i ozbiljnije’

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Arena je od danas spremna za prve pacijente oboljele od koronavirusa. Službeno predstavljanje počelo je u 16.30 sati u nazočnosti ministra Vilija Beroša i voditelja liječničkog tima Arene Davora Vagića.

Arena može primiti 100 pacijenata.

“Imat će prehranu, čišćenje, sve druge stvari. Imat će utičnice za punjače mobitela, imat će i Wi-Fi sustav. Nije namijenjena da pacijenti sami dolaze, morat će ih netko uputiti. Ovdje neće biti ambulanta. Dolazit će u strogo kontroliranim uvjetima”, poručio je Vagić.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da su objekt pripremili djelatnici KB Sestre milosrdnice. Primat će se Covid-19 pozitivni, ali oni koji nisu u teškom stanju.

“Ovaj čin svjedoči pripremi zdravstvenog sustava za ono što nas čeka, a to je odgovor na mnoge Covid-19 bolesnike koji će pristizati u zdravstvene ustanove. Arena neće biti zdravstveni objekt u užem smislu, već pomoćna ustanova, tercijarni centar koji će rasteretiti postojeći sustav”, rekao je Beroš.

Beroš je dodao da nastoje promišljati unaprijed, ali da bi volio da kao proljetos u Areni ne budu pacijenti.

“Nastojimo promišljati unaprijed i volio bih da, kao i proljetos, Arena ne bude u funkciji, ali brojke su drugačije i ozbiljnije i moguće je da će biti ispunjena bolesnicima. Svatko od nas odgovornim ponašanjem može doprinijeti da kapaciteti Arene budu popunjeni što manje moguće. No, moramo imati odgovor i na ovakve momente”, rekao je ministar.


Komentari