Anušić uputio dramatičan apel: Ako dođe do ovoga i oni koji nemaju koronu teško će se izboriti za život!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić izjavio je kako HDZ previše žuri s imenovanjem svojih kandidata za lokalne izbore, a da o njima još nije bilo ozbiljnog razgovora u stranci.

“Imat ćemo kandidata, ali tko ne znam. Marić, Beroš… Ima vremena do izbora”, kazao je. Komentirao je i subotnji Festival slobode na Trgu bana Jelačića s kojim, navodi, nema problema, prenosi N1.

“Živimo u demokratskoj državi da bi se moglo nesmetano i bez kazne odlaska na Goli otok moglo reći svoje mišljenje. Tako su i oni imali pravo na svoje mišljenje. Nemam s tim problem. Imam problem što Hitna pomoć nije mogla doći do osobe koju je trebalo hospitalizirati”, poručio je župan i dodao da se ne smije se širiti panika ni anarhija.

Dodaje i kako postoji ogromna mogućnost da se zdravstvenom sustavu dogodi kolaps.

“Nemojmo te mjere gledati kroz prizmu zabranjenog, nego da spriječimo drugi korak koji će se dogoditi ako se poveća broj zaraženih, a to je zagušenje i pad zdravstvenog sustava. Onda će i drugi bolesnici biti ugroženi i povećat će se smrtnost onih koji nisu ni imali kontakt s koronom”, zaključio je Anušić.

U gradu Zagrebu 53 nova slučaja! Zaraženo sedam policijskih službenika! U županiji su preminule dvije osobe


Komentari