Anka Mrak Taritaš priznala: “To je moja greška, poručujem svima da to ne rade”

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Anka Mrak Taritaš prijavljena je Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa zbog 40 tisuća kuna honorara koji je dobila kao članica stručnog povjerenstva za polaganje ispita iz arhitekture, a u to povjerenstvo je kao ministrica imenovala samu sebe.

Iz tog slučaja, javnosti je sada poznat još jedan detalj.

U isto to vrijeme dok je bila ministrica također je sjedila i u ispitnoj komisiji Hrvatske gospodarske komore za agente u trgovini nekretninama. Osim toga istodobno je za HGK držala i neka predavanja a na račun tih ispita i predavanja od 2011.do 2016. kad joj je istekao ministarski mandat je primila još 50 tisuća kuna honorara, piše Vijesti.hr.

“Ako trebate zataškati aferu ministrice Žalac, a ako ste najpopularnija oporbena političarka i ako znate da građani sve više vjeruju Amsterdamskoj koaliciji, onda vas to ne čudi”, bio je prvi komentar Anke Mrak Taritaš.

“Sve ima veze, poprilično sam sigurna. Postoji nešto što se zove prljava kampanja. Kad sam se kandidirala za gradonačelnicu Zagreba, vrtjele su se tri teme, da imam kuću od 700 tisuća eura u Malinskoj, što je laž. Zatim da sve što je obnovljeno nije dobro, a u 15 mjeseci napravili smo dobar posao. I treća tema je bila ide li HDZ s HNS-om u koaliciju. Kreće kampanja za europske izbore i ona košta ako dignete malo glavu pa jasno kažete da ova ucjenjivačko trgovačka koalicija HDZ-HNS-Bandić vodi zemlju u propast”, rekla je predsjednica Glasa.

“Ispričala sam se, to je moja greška i poručujem svima da ne čine takve greške, ali što se tiče HGK, sve je u imovinskoj kartici. Dakle, nekome je bilo u interesu da dospijem na naslovnicu.”

Komentari