Ana živi na granici tri županije, hoće li joj trebati propusnica da ode u dvorište? ‘Neka mi uzmu ovaj poderani kaput’

Pixabay

Kuća joj je u jednoj županiji, vrt u drugoj, a kanalizacija u trećoj. Ana Bingula 85-godišnjakinja je koja je primjer apsurdnog sustava u Hrvatskoj.

Vodovod i kanalizacija nalaze joj se u Varaždinskoj županiji, kuća joj je u Koprivničko-križevačkoj, dok su joj vrt i okućnica u Zagrebačkoj županiji. Udaljenost od jedne do druge je tek nekoliko koraka.

Po novoj odluci Nacionalnog stožera Ana ne bi smjela izaći iz dvorišta niti otići do vrta jer bi to formalno bio prekršaj, piše RTL.

Struju ima od Zagrebačke županije, dio asfalta od Koprivničko-križevačke i tako redom.

“Niš se ne bojim, ja bum išla. Novca nemam, nek’ mi uzmu ovaj kaput poderani, a kaj mi bude. Novca nemam, s bankom nemam veze, i kaj… nek’ delaju kad oćeju”, rekla je Ana.

‘Ne bu mene korona, neće, neće!’

Živi u selu od stotinjak stanovnika. Svi su u istim problemima.

“Stvarno smo na tromeđi, a nikud ne smiješ”, rekao nje Zlatko Jelušić.

Zbog uvođenja novih mjera brine i Anina kćer.

“Brinemo se za mamu, tu smo blizu, i sve joj donosimo, nedaleko smo. Nadamo se da sad zbog ove situacije nećemo morati tražiti propusnicu da dođemo do nje. Donosimo joj lijekove, hranu, sve što joj treba”, rekla je Biserka Latin.

Ana se zaraze ne boji.

“Ne bu mene korona, neće, neće! Ne idem preko granice i gotovo. Ja ću tu u svojoj županiji, tu je još nema”, rekla je 85-godišnjakinja.


Komentari