ALARMANTNO STANJE NA JARUNU Trener braće Sinković upozorava: ‘Nitko ne poštuje pravila, od pješaka do vozača! Dolazi čak i do ozljeda’

Ilustracija (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Dok mnogi odlaze na jezero Jarun radi opuštanja, zabave i rekreacije sportskim klubovima za veslanje to je dragocjeni i jedini prostor za treninge.

Upravo se ta dva svijeta sukobljavaju i dolazi problema kako sve veća gužva na jezeru utječe na sportske treninge, navodi emisija “Moj firtl” koju emitira Radio Sljeme.

“Problem je što gotovo nitko ne poštuje pravila, od pješaka, preko biciklista do vozača automobila. Tada dolazi do problema pa čak i ozljeda”, upozorio je za Radio Sljeme trener legendarnih veslača braće Sinković, Nikola Bralić.

Naime, veslački treneri uz jezero imaju posebnu traku namijenjenu za njihovo kretanje i nadzor treninga, a koju koriste pješaci i biciklisti, ometajući provedbu treninga.

Bralić je otkrio kako se nedavno zapleo o pseću uzicu, što je dovelo do nezgode.

Prisjetio se i kako je Jarun zamišljen kao zona mira, tišine, rekreacije i sporta, ali da je 30 godina stalnog dodavanja novih stvarina njegovu infrastrukturu dovelo do stvaranja velikih gužvi.

Kao glavni problem, istaknuo je cestu oko Jaruna koja je postala jednosmjerna.

“Imamo velikih problema jer ako se nešto dogodi na jezeru moramo ići okolo, ne možemo direktno doći do djeteta već moramo ići okolo ili kršiti prometna pravila”, požalio se Bralić Radio Sljemenu.

Dodao je i kako roditelji koji dovode djecu na trening moraju platiti ulaz, a puno se vremena izgubi na to što moraju ići okolnim putem. To djeluje prilično motivirajuće, pa su neka djeca prestala dolaziti na treninge

“Zbog svega toga pao nam je broj veslača”, zaključio je Bralić za Radio Sljeme dok bi ovi problemi, ako se ne riješe, mogli utjecati na budućnost sporta u kojima Hrvatska, ponajviše preko braće Sinković koje mentorira Bralić, postiže zapažene rezultate.

Komentari