Alarmantna situacija na Maksimiru! Dinamo otpušta trenera, dolazi svjetski poznato ime?!

Davor Javorovic/PIXSELL

Nešto se kuha u Maksimirskoj 128. U kuloarima se priča kako bi Dinamo uskoro mogao mijenjati trenera. Premda aktualni strateg Mario Cvitanović i dalje ima zadovoljavajuću bodovnu prednost ispred drugoplasiranog Hajduka, teški poraz od Rijeke u srijedu mogao bi mu biti presudan. Dinamo je doživio totalni debakl na Rujevici i to od nove momčadi Rijeke koju je Kek uvježbavao tek nešto više od mjesec dana.

Dinamo je u proljetni dio prvenstva ušao vrlo loše, dva od tri velika derbija završila su poražavajuće, na jedvite jade dobili su Osijek, a o mučenju sa Slavenom je bolje i ne pričati. Rijeka je bila svojevrsni kulminat loše igre i očito se već i Uprava pita je li Cvitanović dobar izbor.

Cvitanović je još na samom početku svog mandata upisao veliki ‘kiks’ možda i najveći do sada. Nije osigurao plasman u Europsku ligu. No, priča se kako je najveći zagovornik Cvitanovićeva ostanka baš Zdravko Mamić, a njegova riječ u Dinamu još uvijek ima itekakvu težinu. Navodno bi Cvitanović trebao ostati do kraja sezone, ali nije isključivo da otkaz dobije već i u narednim danima.

Čim se krene spominjati otkaz odmah kreću i spekulacije o nasljedniku. U slučaju Cvitanovića, spominje se jedno veliko i iskusno ime. Priča se kako bi aktualnog trenera Dinama trebao zamijeniti Nikola Jurčević. Jurčević je posljednjih desetak i više godina surađivao sa Slavenom Bilićem kao pomoćnik. Bio je u reprezentaciji, Lokomotivu, Bešiktašu, West Hamu, a ranije je već radio u Dinamu kao trener u sezoni 03/04. s kojim je osvojio Kup i Superkup. U međuvremenu je Jurčević stekao golemo iskustvo kao pomoćnik i Dinamo bi bio izvrstan klub za početak samostalne trenerske karijere.

U slučaju da Dinamo zaista želi smjeniti Cvitanovića zapravo bi, ako se gleda raspored utakmica, baš sada bilo dobro vrijeme da to i napravi. Slijede tri nešto lakše utakmice protiv Lokomotive, Rudeša, Intera pa potom Istre i Cibalije, u kojima bi novi trener lako uvidio što njegova momčad može i moža čak eksperimentirao i uveo neke svoje ideje, a nakon toga kreće završinca prvenstva i novi ciklus derbija.

Ipak najvažniji segment bio bi da Dinamo na ljeto, kada kreću kvalifikacije za Ligu prvaka, ima uigranu momčad koja može proći sve prepreke i plasirati se u skupnu fazu, a za sada se čini kako pod Cvitanovićem, Dinamo nema takvu igru.

Autor: Bruno Herljević/Dnevno.hr


Komentari