‘Ako se to može napraviti u Belgiji i Njemačkoj, ne znam zašto ne bi bilo moguće u Hrvatskoj’ Filipović daje obećanja koja HDZ duguje još iz 2009.

davor filipović
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dok se neki kandidati za gradonačelničku fotelju bore “iskrenošću”, drugi daju velika obećanja.

Među njima je i HDZ-ov kandidat za Zagreb Davor Filipović koji je ispred Sveučilišne bolnice u Blatu dao još jedno obećanje u nizu.

Naime, Filipović je kazao kako će se u Blatu graditi Sveučilišna bolnica s naglaskom na nacionalnu dječju bolnicu, te da je u tijeku provedba studije izvodljivosti i da će se po dolasku rezultata studije krenuti u realizaciju tog projekta.

“Grad Zagreb je vlasnik ovog zemljišta i ovo je projekt Vlade i Grada Zagreba. Djecu nikad ne bih promatrao u kontekstu izbora. Tko god je vodio djecu u Klaićevu, zna da tamo nisu primjereni uvjeti”, objašnjava Filipović i dodaje da će projekt biti financiran sredstvima Europske unije, te da je prvi plan napraviti sveučilišnu bolnicu, a prvi korak je izgradnja nacionalne dječje bolnice.

Podsjetimo, HDZ-ova vlada je još 2009. godine potpisala plan za dovršetak Sveučilišne bolnice.

Komentirao je i još jedno veliko obećanje, a to je izgradnja tvornice cjepiva protiv covida-19.

“Učinit ću sve da se taj projekt realizira. Mi smo kao zemlja napravili veliki iskorak i želim da Zagreb postane centar izvrsnosti što se tiče biofarmaceutske industrije. Iz razloga što Hrvatska ima svoju pamet i znanje u proizvodnji cjepiva te da Zagreb ima svoju tvornicu cjepiva protiv covida-19 temelju mRNA tehnologije”, kazao je.

Na pitanje ne bi li onda bilo pametnije ulagati u razvoj Imunološkog zavoda, Filipović je odgovorio da tvornica ne isključuje Zavod te da te dvije institucije vidi kao okosnicu biofarmaceutske industrije.

“Ako se to može napraviti u Belgiji i Njemačkoj, ne znam zašto to ne bi bilo moguće u Hrvatskoj”, zaključuje HDZ-ov kandidat.


Komentari