Ako danas čujete strašnu i glasnu tutnjavu, nemojte se preplašiti, nije potres niti eksplozija. Evo o čemu se radi…

Foto: Pixabay

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poslalo je priopćenje o redovitim letačkim aktivnostima Eskadrile lovačkih aviona HRZ-a.

“U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u srijedu, 14. listopada 2020. godine u vremenu od 14.00 do 16.00 sati te 15. i 16. listopada 2020. godine u vremenu od 10.00 do 16.00 sati provoditi redovite letačke aktivnosti  tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida“, napisali su u priopćenju

Dodaju i kako će se letovi provoditi na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije.

Posljednji puta kada su ove eskadrile probijale zvučni zid nad zagrebačkim nebom, mnoštvo se komentatora uzbudilo na društvenim mrežama. Neki su čak pisali kako su se jako preplašili misleći da se radi o potresu ili eksploziji. Stoga, ako i danas čujete strašnu buku, znajte da nema razloga za brigu.


Komentari