Air France KLM organizirao izložbu Gorana Jovića u Zagrebu: Najavljen let prvim zrakoplovom na električni pogon

Present communications

Sinoć je u prostorijama Francuskog instituta otvorena prva izložba fotografija u organizaciji Air France-KLM grupacije našeg poznatog putopisca i fotografa Gorana Jovića pod nazivom Planeta Zemlja. Tom je prigodom postavljeno 14 originalnih fotografija s različitih kontinenata kako bi se pokazao dio raskoši, različitosti i bogatstva naše planete. U prostoru je izložen i “Zid društvene odgovornosti“ gdje možete otkriti što sve nastaje recikliranjem dijelova zrakoplova.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje grupacija Air France-KLM rade kako bi osvijestili potrebu za očuvanjem  prirode i okoliša.

„Ovo je već 15. godina za redom kako smo proglašeni svjetskim liderom u zrakoplovnoj industriji po pitanju društvene odgovornosti i održivosti. Budućnost zrakoplovne industrije vidimo u prijelazu na održivo gorivo, obnovi flote, električnom pogonu zrakoplova te optimiziranju ruta i procedura. Ono što pripremamo je Flying-V visoko energetski učinkovit zrakoplov na velike daljine. Njegov poboljšani aerodinamični oblik i smanjena težina značit će da koristi 20% manje goriva od Airbusa A350, današnjeg najnaprednijeg zrakoplova“, izjavila je Alida Bubanko Ralić, AF-KLM voditeljica prodaje za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu Hrvatsku

Goran Jović, fotograf i putopisac ispričao je svoje doživljaje s putovanja na kojima, unazad desetak godina, otkriva neobičnu stranu poznatih odredišta te ide tamo gdje se drugi rijetko usude. Patagonija, Bali, Namibija, Chile, Grenland su samo neka od odredišta koja je posjetio i s kojih nam je riječima i slikom pokušao dočarati svu različitost i ljepotu svijeta  u kojem živimo i kojeg trebamo očuvati.

Izložba je otvorena do 6. listopada 2019. godine u prostorijama Francuskog instituta, Preradovićeva 5, Zagreb.

Present communications
Present communications

Komentari