Afera Agram: Bandićevi vozači promijenili iskaz, jedan od njih išao na sprovod živoj ženi

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Na Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Milanu Bandiću u aferi Agram. Svjedoče vozači Ratimir Jureković, Zdravko Krajina i Željko Dragović.

USKOK tvrdi da je Antunović nezakonito za put dobio službeni automobil i dnevnice grada Zagreba. Nakon što je Jurčić ustvrdio da ne zna ništa o tome, u sudnici je puštena snimka razgovora u kojem ga se traži da umjesto Antunovića potpiše putni nalog za put u Njemačkoj. Na snimci se čuje ‘Otiđi gore, dat će ti nešto da potpišeš, samo stavi Z. Antunović’.

Unatoč tome, Jurčić je ostao uporan, ustvrdivši čak kako nije siguran da je to na snimci njegov glas. Sudsko vijeće objasnilo mu je da mu je možda neobično čuti samog sebe na snimci, no on je ostao ustrajan u tvrdnji da nema pojma ni o čemu, piše Telegram. I drugi svjedok, Krajina promijenio je svoj iskaz iz istrage.

Dok je ranije ispričao da je Veljka Horvata i Josipa Katića službenim autom vozio na kolinje kod Bandićeve sestre u Grude, danas tvrdi da ih je samo usput povezao. Kaže kako je tada na službeni put vozio Ratimira Jurekovića, tadašnjeg višeg stručnog savjetnika pročelnika Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba. Juretković je išao u Mostar pa se Krajanu učinilo zgodnim povesti Horvata i Katića da pomognu na kolinju.

Svoj iskaz danas je promijenio i Josip Delač, dispečer u službenoj garaži Grada Zagreba. Prisjetio  se da je gospođa Dijana Muhović koristila službeni automobil za odlazak u posjet majci koja je bila na umoru. Delač je USKOK-u u istrazi opisao i kako automobil nije vraćen na vrijeme jer mu je upravo Zdenko Antunović javio da je gospođi Muhović umrla majka te da se sprovod odužio.

Zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković samo je na to primijetio da je majka gospođe Muhović i dan danas živa, a sutkinja Rahela Valentić poručila mu je da ‘malo govori istinu’.


Komentari