2000 VATROGASACA DOLAZI NA MARKOV TRG: ‘Prodat ćemo sve što imamo da bi ga isplatili’

Foto: Facebook/ Vatrogasci Omiš

Jedinom preživjelom vatrogascu kornatske tragedije Frani Lučiću nije isplaćeno ništa od ukupno 1,75 milijuna kuna koje su mu Grad Šibenik i Republika Hrvatska dužni isplatiti prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu na tu se presudu žalilo, a Lučićevi kolege iz DVD-a Tisno zbog takvog odugovlačenja isplate organizirali su miran prosvjed u Tisnom i najavili dolazak pred Markov trg.

“Spremni smo na Markov trg dovesti 2000 ljudi”, rekao je zapovjednik DVD-a Tisno Tome Belakušić.

Foto: Facebook/ Volga Švorinić

Oporavak i njega Frane Lučića i dalje se financiraju isključivo iz džepova njegove obitelji. 24 sata prenosi kako su im se javila vatrogasna društva iz cijele Hrvatske koja su spremna prodati svoju imovinu, nekretnine, vozila i opremu da bi sudjelovali u odšteti preživjelom kornatskom heroju.

“Već sad su s nama vatrogasci iz Istre, Slavonije, Južne Dalmacije, Dubrovnika, Karlovca, cijele Zagrebačke županije. I dalje nam se javljaju i pridružuju novi sudionici, vatrogasci, ali i udruge branitelja i umirovljenici. S nama su i kolege iz Slovenije, vrlo odlučni u nakani da nam pomognu”, rekao je Belakušić.


Pojasnili su da ni s kim ne žele sukob, posebno ne s policijom, ali ne dobiju li jasan signal iz Vlade, na Markovu trgu će prosvjedovati tisuće. “Lavina je pokrenuta”, zaključuje Belakušić.

 

Komentari

loading...