100 TISUĆA GRAĐANA GA PODRŽAVA: Zagrebački sudac koji je objavio rat korupciji kandidat za EU parlament

Foto: Antikorupcija.hr

S obzirom na veliku podršku koju sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić uživa među građanima, a o čemu najbolje svjedoči Facebook grupa “Građani za Mislava Kolakušića” koju prati oko 109 tisuća korisnika, ne čudi što je sve izglednije da će se sa svojom listom kandidirati na predstojećim izborima za Europski parlament. Iako se o tome već neko vrijeme nagađa, Teleskop tvrdi da je odluka o kandidiranju za europske izbore definitivna. Prema njihovim saznanjima, Kolakušić će nastaviti obavljati sudački posao jer smatra da europsko zakonodavstvo dopušta sucima da se kandidiraju za Europski parlament i da nema pravnih zapreka da se i sam politički aktivira.

Podršku u njegovoj borbi pružio mu je i Davor Banović, poznati hrvatski stručnjak za financije, revizije i računovodstvo koji se pridružio udruzi Antikorupcija. Banović je donio niz osuđujućih presuda za afere kao što su Osijek Koteks, “Slavonica”, Osječka pivovara, PPK Valpovo, Vodovod Osijek, Kandit Osijek, Bijelo-plavi, Gradska banka Osijek d.d.

Foto: Antikorupcija.hr

Podsjetimo, Kolakušić je sa udrugom Antikorupcija, čiji je osnivač, započeo “rat protiv korupcije” podizanjem kaznene prijave protiv bivšeg Agrokorovog povjerenika Ante Ramljaka te njegovih pomoćnika Fabrisa Peruška i Irene Weber, o kojima se ovih dana priča u medijima da će biti na čelu grupe Fortenova koja će zamijeniti Agrokor. Kaznenu prijavu zbog brojnih sumnjivih transakcija u procesu izvanredne uprave koji su doveli do oštećenja brojnih vjerovnika osim protiv navedenih, pokrenuli su i protiv odgovornih osoba u društvu Tisak d.d.

Ti i brojni drugi postupci popračeni su odobravanjem velikog broja građana koji ga smatraju sucem koji stoji na strani naroda, ali i brojnim osudama iz struke, između kojih se posebno istaknuo sudac Ivan Turudić.

“Udruga Antikorupcija je podnošenjem kaznene prijave otvorila Pandorinu kutiju i neće stati dok se u potpunosti ne rasvjetli odgovornost svih koji su na bilo koji način sudjelovali u koruptivnim i kriminalnim radnjama. Korupciji će doći kraj!”, poruka je koju šalju iz udruge Antikorupcija na svom portalu.


Komentari