Kultna zagrebačka dvojka mijenja rutu: Projekt koji se napokon pomakao s mjesta!

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Tvrtke Geoprojekt i Elektroprojekt za tri milijuna i 683 tisuće kuna izradit će projektno tehničku dokumentaciju za izgradnju tramvajske pruge od Kvaternikovog trga do naselja Velika Kosnica u blizini zračne luke ‘Franjo Tuđman’, objavila je zagrebačka gradska uprava, prenosi novac.hr.

Naime, Ured za javnu nabavu grada Zagreba još je krajem 2016. godine objavio javni natječaj za izradu dokumentacije u iznosu od tri milijuna kuna, no vrijednost ugovora povećana je za 683 tisuće kuna, a sada je prihvaćena i ponuda tvrtki Geoprojekt i Elektroprojekt.

Prema generalnom urbanističkom planu hrvatske metropole, nova tramvajska pruga povezala bi Kvaternikov trg i Veliku Kosnicu u ukupnoj dužini od 17 kilometara, a sama je trasa Kvaternikov trg-Velika Kosnica podijeljena u četiri dionice.

Prva se odnosi na gradnju pruge Heinzelovom ulicom kako bi se Kvaternikov trg izravno povezao s Avenijom grada Vukovara. Dvije dionice odnose se na gradnju pruge Radničkom cestom preko Savišća sve do Domovinskog mosta, a preostala od Domovinskog mosta do Velike Kosnice.

Na zamišljenoj trasi predviđeno je 12 tramvajskih stajališta koji će zahtijevati preusmjerenje linije broj 2 koja sada prometuje od Črnomerca do Savišća koja bi povezivala željeznički i autobusni kolodvor s Velikom Kosnicom, odnosno s Zračnom lukom, kada se trasa provede do aerodroma.


Komentari