ZAKORAČILI SMO U PROŠLOST GRADA: ‘Advent na drukčiji način’ uistinu će vas fascinirati

Facebook

Saznajte priče o starim adventskim običajima grada Zagreba razgledavajući lokacije posvećene Adventu.


“Advent na drukčiji način” zabavna je i edukativna tura koja pruža poseban ugođaj i priča pomalo neobičnu priču. već petu godinu za redom, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba organizatori ovog programa oduševljavaju sudionike. U petak, 2. prosinca ovoj smo se turi priključili i mi, nestrpljivi da otplovimo u prošlost Zagreba.

Facebook
Facebook

U tijeku inspirativne šetnje gradom saznali smo tko je napravio prve jaslice, kako su se stari Zagrepčani grijali za jako hladnih zima te kako su se gostili za Božić, tko su sve bili čestitari, što je ustvari božićnica, što je Herodoševo, a što Kokošjevo.

Simpatična voditeljica ove šetnje ispričala nam je i  kako su u prošlosti izrađivali klizalište u starom Zagrebu, gdje se nalazilo prvo klizalište u gradu, ali i gdje su se zagrebački klinci sanjkali.

Facebook
Facebook

Čuli smo i o dugom putu kojeg je Božićno drvce proputovalo dok se nije nastanilo u toplinu naših domova. Moramo priznati, ostali smo fascinirani te smo se uvjerili u činjenicu da je Zagreb jedan od najposebnijih, ali i najmističnijih gradova na svijetu.

Pitate se zašto? Otkrit će vam voditeljica koja kao da je upravo zakoračila iz 1920.  na Advent u Zagrebu, 2016. godine. Gornji grad u adventskom ruhu prekriva plašt večernjih sati, a vi slušate o intrigantnim zanimljivostima iz prošlosti najdražeg grada.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Cijena po osobi 85 kn. Drugo dijete sudjeluje besplatno.[/box]

Termini održavanja:  petak, subota i nedjelje, od 2-18. prodinca

od 18-19:30h na hrvatskom

od 16-17:30h na engleskom jeziku.

Polazak s Trga bana Jelačića, ispred Turističkog info centra.

Prijave su potrebne unaprijed: [email protected]


Komentari