Zagrepčani odabrali: Ovo su najbolje adventske lokacije

Već treću godinu za redom, Advent u Zagrebu osvaja titulu najljepšeg božićnog sajma.

Iz godine u godinu, Zagreb ima sve više posjetitelja za vrijeme Adventa. Ovogodišnji Advent nije zaostao za onim prošlogodišnjim, te je i ove godine osvojio titulu najboljeg božićnog sajma. Svatko je pronašao neki kutak na adventu, koji ga je osvojio. Bilo da ste romantik ili urbana osoba, mogli ste pronaći vašu idealnu lokaciju, koja je odgovarala vašem karakteru i raspoloženju.

A lokacija je bilo mnogo. Na Gornjem gradu mogli ste uživati na čak 4 lokacije: Caffe de Matoš, Priča s Griča, Advent u Klovićevim dvorima i Advent na Strossu. I ove godine svoj je sjaj pokazao Advent na Zrinjevcu, dok se Fuliranje na novoj lokaciji pokazalo izvrsnom idejom. Advent ne bi bio isti da i ove godine niste mogli isprobati svoje klizačke sposobnosti na Ledenom parku.  U konkurenciji omiljenih adventskih lokacija našli su se još Advent na Trgu bana Josipa Jelačića, Kul Advent kod HNK i Advent na Europskom trgu.

>>>(ANKETA) Zanima nas vaše mišljenje: Odaberite omiljene adventske lokacije

Prema anketi Zagreb.infa, pobjedu najbolje adventske lokacije uvjerljivo je uzeo Gornji grad. Od 10 lokacija u Zagrebu, prva 3 mjesta zauzele su lokacije upravo na Gornjem gradu. A pobjednici su sljedeći:

  • Caffe de Matoš (Strossmayerovo šetalište) (36% glasova)
  • Priča s Griča (Vranicanijeva poljana) (22% glasova)
  • Advent u Klovićevim dvorima (21% glasova)

Caffe de Matoš – orginalna i najljepša adventska lokacija

Gornji grad je oživio na jedan poseban način. Caffe de Matoš uspio je stvoriti posebnu, gotovo parišku atmosferu u srcu Zagreba. Za nepopravljive romantike, ljubitelje zagrebačkih ulica i gradske panorame, ovo je mjesto zračilo posebnom energijom. Originalno uređen, s puno malih detalja, Caffe de Matoš osvojio je titulu omiljene adventske lokacije među našim čitateljima.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Ova posebna zagrebačka lokacija, organizira doček Nove godine u svom stilu. Za ljubitelje bluesa, jazza, pop rocka i gypsy jazza, Caffe de Matoš dovodi vam Chillout Band. Sigurni smo da će ljubitelji ove prekrasne i tajne lokacije, uživati u dočeku.

Priča s Griča

Na drugom mjestu, prema glasovima čitatelja, našla se jedna posebno bajkovita lokacija. Priča s Griča osvojila je svojom jednostavnošću i predivnim pogledom na grad i na Strossmayerovo šetalište. 

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Na Silvestrovo, Priča s Griča nudi malo drugačiji ‘doček’. Uz zdravi doručak, moći ćete uživati uz gutljaj pjenušca i dočekati pucanj Gričkog topa u podne.

Advent u Klovićevim dvorima

Na trećem mjestu, s vrlo malo razlike, našao se Advent u Klovićevim dvorimakoji je imao bogatu gastro ponudu. Advent u Klovićevim dvorima, mjesto gdje su ovog prosinca zasjale jedne od najljepših lampica i gdje su se stvarale najbolje adventske fotografije zatvorit će svoja vrata posljednjeg dana u godini, 31. prosinca.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Za ispraćanje stare godine sa stilom, Advent u Klovićevim dvorima nudi odličan program i slavi uspješnih 28 dana „adventiranja“ i stvaranja prekrasnih blagdanskih uspomena na krovu grada. Rock grupa Vatra i funky rasplesani zvukovi Dino Dvornik Tribute Banda sve posjetitelje uvest će u party vikend uoči najluđe noći u godini.

 

 


Komentari