Na zagrebačkom adventu specijalci, psi za otkrivanje eksploziva, inspektori u civilu…

FOTO: Ivan Klindić

Čini se kako se i Hrvatska odlučila, sigurnosno dobro, pripremiti za adventa, a Zagreb je pod posebnom prismotrom.

Specijalci, psi za otkrivanje eksploziva, inspektori u civilu… Ne, nije riječ o novoj kriminalističkoj seriji već o osiguranju koje će se brinuti za posjetitelje zagrebačkog adventa. U zemljama EU, zbog nekolicine nemilih događaja već su od prošle godine sigurnosne mjere na zavidnoj razini, a čini se kako ni Hrvati neće ništa prepustiti slučaju.

Policija je odlučila sigurnost podići na višu razinu pa su zagrebačkim policajcima u pomoć došle kolege iz drugih policijskih uprava, a zbog snažnih mjera sigurnosti vozači će morati pripaziti i na posebnu regulaciju prometa.

Zagrebačka policija obavijestila je građane o posebnoj regulaciji prometa koja je na snazi od 2. prosinca, pa sve do 7. siječnja 2018. godine, a ovo je njihova objava u cijelosti.

“Radnim danima od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 23 sata, zabranjuje se promet za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara, na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, na dijelu od Tesline do Hebrangove ulice, a promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca odvijat će se dvosmjerno; petkom, subotom i nedjeljom od 17 do 24 sata, zabranjuje se promet za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara, na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Juraja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na dijelu od Tesline do Mihanovićeve ulice, promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca i Katančićevom od Gajeve do Strossmayerovog trga odvijat će se dvosmjerno.


Promet motornih vozila Gajevom, Teslinom i Amruševom u pravcu istoka, sjevernim zelenim valom Boškovićeva i Hebrangova u pravcu zapada te južnim zelenim valom Trenkova i Hatzova u pravcu istoka, odvijat će se bez ograničenja.

Sukladno navedenim zabranama prometa postavit će se privremena prometna signalizacija i regulacija prometa. Policija će uspostaviti blokadne punktove.

Preporučujemo svim vozačima da za vrijeme Adventa u Zagrebu umjesto vlastitih vozila koriste javni gradski prijevoz ili izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba.
Isto tako, svim tvrtkama, trgovinama i štandovima napominjemo da dostavu u centru grada završe do 7 sati ujutro”, poručili su iz PU Zagrebačke.

Obavještavaju i kako će se dostava u pješačke zone moći obavljati samo u vremenu od 2 do 7 sati ujutro, a izvan tog vremena samo iznimno omogućit će se dostave na obodima pješačke zone: rotor Bakačeva istočna strana, ulica Pod zidom, Vlaška – Palmotićeva, sjeverna strana Zrinjevca desna traka, Masarykova sjeverna strana od taksi stajališta do Preradovićeve, Strossmayerov trg istočna strana 3 mjesta i Tomislavov trg istočna strana 3 mjesta.”

Komentari

loading...
-->