ZAGREB ‘RASTURIO’: Najbolja adventska destinacija u Europi opravdala titulu

Press

Zagreb je ostvario zavidan broj noćenja.

Prema službenim podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim kapacitetima te prema podacima sustava eCrew, koji sadrži turistički promet nautičkog čartera, u Hrvatskoj je u mjesecu prosincu 2016. ostvareno 280.218 dolazaka i 667.372 noćenja!

Usporedbe radi, u mjesecu prosincu 2015. godine ostvareno je oko 528 tisuća noćenja, a navedena razlika predstavlja pokazatelj kako hrvatske destinacije privlače sve više turista i izvan glavnih ljetnih mjeseci. Direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić naglašava kako hrvatski turistički sektor u 2017. godinu ulazi s odličnim rezultatima, ali i velikim očekivanjima.

„Hrvatski turizam iz godine u godinu ostvaruje odlične rezultate te sukladno tome ima i vrlo značajan utjecaj na cjelokupno gospodarstvo zemlje. Očekivanja u ovoj godini neće biti ništa manja, želimo nastaviti s trendovima rasta i jačanja nacionalnog turističkog branda. Siguran sam kako je pred nama još jedna dobra sezona kojoj će cjelokupni turistički sektor pristupiti na kvalitetan i odgovoran način“, poručio je direktor Ivičić.
Ministar turizma Gari Cappelli naglasio je kako je tijekom protekle godine hrvatski turizam ostvario izuzetne rezultate i to zahvaljujući dobrom radu privatnog, ali i javnog sektora, odnosno njihovom sinergijom u svim aktivnostima vezanim uz poslovanje u turizmu. „Ove godine očekuju nas nove investicije u turizmu u iznosu od 800 milijuna eura, kao i projekti namijenjeni produljenju sezone uz koje ćemo vjerujem ostvariti još bolje rezultate u vidu turističkog prometa te povećati potrošnju u turizmu“, poručio je ministar Cappelli.

Zagreb prednjači

Promatrajući turistički promet po županijama, najviše noćenja u prosincu ostvareno je u gradu Zagrebu kojeg je posjetilo više od 93 tisuće turista koji su ukupno ostvarili 167 tisuća noćenja. Nakon Zagreba po ostvarenim noćenjima slijede jadranske županije, odnosno Kvarner sa 112 tisuća noćenja, Istra (107 tisuća noćenja), Splitsko-dalmatinska (59 tisuća noćenja) i Dubrovačko-neretvanska županija (55 tisuća noćenja). U mjesecu prosincu strani turisti su ostvarili 426 tisuća noćenja, a domaći 241 tisuću noćenja. Najviše noćenja je ostvareno s tržišta Austrije, Slovenije, Italije, BiH, Njemačke, Koreje, Srbije, SAD-a, UK-a i Francuske.
U 2016. godini ostvareno više od 91 milijun noćenja!

>>> PONOS DO NEBA: Zagreb je opet osvojio titulu najbolje europske adventske manifestacije

 

>>>IZVANREDNA TURISTIČKA GODINA: Zagreb u prosincu oborio rekord

 

Komentari