‘ZAGREB ADVENT RUN’ Kostimirani vilenjaci i sobovi trčat će za oboljele od dijabetesa

Foto: PR

Ovogodišnja utrka Zagreb Advent Run posvećena je borbi protiv dijabetesa, bolesti koja je četvrta po uzroku smrtnosti u Hrvatskoj. Više od 2.500 trkača iz čak 29 zemalja svijeta kostimiranih u vilenjake, sobove, Djedove Božićnjake i druge likove iz mašte protrčati će i prehodati najatraktivnijim adventskim lokacijama u nedjelju 16. prosinca.

Početak utrke najavljen je za 10 sati iz Ulice Isidora Kršnjavog, ispred hotela The Westin. Trči se na 5 i 10 km, a novost je da se ove godine pridružuju i svi oni koji žele prehodati utrku na 5 km, kao i nordijski hodači.  Utrka je humanitarnog karaktera te će se dio sredstava prikupljenih od kotizacije utrke donirati Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga za potporu njihovim projektima i programima.

Svim posjetiteljima će stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” mjeriti razine šećera u krvi i kontrolirati krvni tlak, a njihovi kineziolozi savjetovat će posjetitelje o dobrobitima vježbanja, dok će ih nutricionisti savjetovati o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani.

Prometna regulacija:

Zbog provođenja mjera osiguranja na dan utrke doći će do izmjena regulacije prometa užeg gradskog središta. Ulica Isidora Kršnjavog bit će zatvorena za sav promet od 8:00 do 12:30. Pred sam početak utrke, oko 9:50, promet će se zatvoriti i u cijelom središnjem dijelu grada kojim utrka prolazi: Ulica Isidora Kršnjavog – Žerjavićeva – Petrinjska – Đorićeva – Zrinjevac – Praška – Trg bana Josipa Jelačića – Ilica – Krajiška – Kordunska – Klaićeva – Primorska  Deželića – Kačićeva – Kršnjavog. Iz policije je najavljeno kako će promet biti zatvoren do 12:30.


Komentari