‘ZAGREB ADVENT RUN’: I ovog se prosinca pridružite veselim vilenjacima koji trče središtem Zagreba

Foto: PR

Nemojte se iznenaditi ako ovog prosinca vidite tisuću vilenjaka, Djedova Božićnjaka i drugih likova iz bajki kako trče središtem zagrebačke metropole koja je ukrašena u blagdanskom ozračju. Naime, riječ je o trećem izdanju popularnog Zagreb Advent Runa koji je ove godine posvećen borbi protiv dijabetesa.

Cilj ove vesele, kostimirane i zabavne utrke je osvijestiti građane o važnosti koju fizička aktivnost ima za naše zdravlje, uz nezaboravan doživljaj blagdanskog Zagreba koji se i ove godine nada tituli najljepše okićenim gradom u Europi. Fizička aktivnost je od iznimno važna i za osobe koje boluju od dijabetesa jer se njome razina šećera u krvi donekle može regulirati. Zabrinjavajući podaci pokazuju da je broj umrlih od dijabetesa u Hrvatskoj lani porastao 23 posto u odnosu na godinu prije.

Dio novca prikupljenoga od kotizacija, pak, bit će doniran Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga kao potpora njegovim programima i projektima, a manifestaciji se ove godine mogu pridružiti i pješaci te ljubitelji nordijskoga hodanja. Sudionici će se moći savjetovati s kineziolozima, nutricionistima i stručnjacima iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” koji će im mjeriti razinu šećera u krvi i kontrolirati tlak.
Utrka će se održati 16. prosinca s početkom u 10 sati. Start i cilj su u Ulici Isidora Kršnjavog, ispred hotela “Westin”, a za sudjelovanje se treba prijaviti do ove subote.


Komentari