Vrijeme gledanja božićnih filmova je započelo! Donosimo vam naša tri top prijedloga

Pixabay
Bliži se Božić, a svi jedva čekamo zavući se u tople dekice s najbližima, piti nešto toplo i gledati svima omiljene božićne filmove. Kada bi se dogodilo da vani padne i snijeg, više ništa ne bismo mogli poželjeti. Da bismo vam uskratili vrijeme za traženje najpoznatijih božićnih filmova, donosimo naših pet preporuka.

1. Sam u kući – božićni klasik o osmogodišnjaku koji se bori protiv dvojice lopova jer je zabunom ostao sam kod kuće za vrijeme praznika. Film je nastao 1990. i već je tada bilo jasno da će postati pravi hit kada je riječ o božićnim filmovima. Repriziranje filma Sam u kući postalo je dijelom tradicije u Hrvatskoj, gdje se film od 1998. svake godine ponovno prikazuje.

2. Zapravo ljubav – film koji prati isprepletene priče osam veoma različitih parova u Londonu, mjesec dana prije Božića. Zapravo ljubav” šarmantna je i inteligentna ljubavna komedija, bez ciničnog odmaka, namijenjena romanticima kojima nikad nije previše sretnih završetaka. Lik premijera koji je Grant utjelovio djelomično je baziran na stvarnoj osobi. Radi se o bivšem britanskom premijeru Tedu Heathu koji je bio zakleti neženja i nikada nije sklopio brak.

 

3. Polarni express – Na Badnje večer jedan dečak, odvažan klinac na rubu puberteta, počinje sumnjati u postojanje Deda Mraza. Premda ga otac, majka i mlađa sestrica uveravaju da Deda Mraz zaista postoji, dečak zaključi da poklone za svu decu sveta nije moguće smestiti u jednu vreću, kao i da nije izvodivo ceo svet obići tokom samo jedne noći.


Komentari