‘Vlasnica’ jelke na Trgu bana Josipa Jelačića: ‘Mi nismo dali odobrenje za donaciju jelke, netko mora za to odgovarati’

Pixabay

Čini se da velika jelka od 20 metara koja krasi Trg bana Josipa Jelačića nije trebalo biti tamo, nego ostati na zagrebačkom Črnomercu. Naime, javila se “vlasnica” jelke koja kaže da ona nije dala dozvolu da je se posiječe i postavi na Trg. Vlasnica je, kaže, jelku posadila u dvorištu obiteljske kuće u Zagrebu s bratom, a oni trenutno žive u inozemstvu.

Problem je u nastao zbog spora oko nasljeđa jer je drvce Zagrebu donirala žena koja je vlasnica 5 osmina zemljišta na kojem je raslo, a s kojom su spomenuti brat i sestra u sudskom sporu. Taj potez razljutio je susjede, brata i sestru koji su jelku posadili i čiji su  suvlasnici, a s dotičnom su i u sudskom sporu već 15 godina.

Kako “vlasnica” jelke živi u Njemačkoj, a njezin brat u Kanadi, neugodno iznenađenje ih je dočekalo tijekom povratka za vrijeme blagdana i šetnje glavnim trgom.

“Naš bor bez našeg pristanka i znanja odjedanput se našao na Trgu bana Jelačića i donirala ga je takozvana nepoznata osoba i netko za to mora odgovarati“, kazala je Sonja Škobić, suvlasnica jelke na Trgu bana Josipa Jelačića, prenosi RTL.

Susjedi kažu da nisu znali ništa vezano za sukob.

“Ništa nisam čuo, samo sam vidio dva tri kamiona koja su bila parkirana. Bila je obustava saobraćaja dva sata, baš sam prošao i rekli su da ide prema Trgu bana Jelačića”, kazao je Mate.

“Rekao je baš susjed da mu je korijenje diglo kuću i da mu smeta i da ovako ima puno više zraka”, rekla je Sandra, prenosi RTL.

U problem oko jelke upleten je i Grad Zagreb i podružnica Zrinjevac koja je posjekla spornu jelku. Iz Zrinjevca su rekli kako je drvo bilo nagnuto i predstavljalo je opasnost po ljude koji su živjeli na toj adresi. Uz to, nije bilo nikakvih financijskih izdataka ni za Grad, ni za te građane jer se radilo o donaciji.

 


Komentari