‘VIŠKA PRIČA’ NA ADVENTU: Nude čak 14 različitih vrsta autohtonih rakija s otoka Visa

Google

Specijalitete otoka Visa  treću godinu za redom na Adventu predstavlja “Viška priča”.  Upravo su delicije viške konobe koje nude posjetiteljima svakodnevno oduševljavale glavnu postavu filma  “Mamma Mia 2”.

Ove godine je prisutna na tri lokacije, Strossmayerovo šetalište, Europski trg te Ledeni park na Tomislavcu. Ponuda koje se nudi onima koji u adventsko vrijeme žele dašak okusa s Visa je raznovrsna. Nude se viška pogača, viško crno i bijelo kuhano vino, 14 vrsta viških rakija, hroštule i cviti kao autohtoni viški kolači i razni drugi specijaliteti otoka Visa i ove su godine na zagrebačkim ulicama tijekom Adventa. Upravo su viške sorte vina među najboljima u ponudi zagrebačkog Adventa.

Iako je dosad upravo viška pogača bila zaštitni znak Viške priče, ove godine će ukusni riblji ražnjići koji kombiniraju povrće i dvije vrste riba biti pravo otkriće svakome tko ih isproba.

S obzirom na to da je neizostavni element uličnog adventskog ugođaja kuhano vino, ne propustite autohtona vina otoka Visa – viški plavac mali kao sortu crnog te kuc kao sortu bijelog. Kako su, osim vina, na Adventu vrlo tražene i rakije – Viška priča omogućuje vam susret s čak 14 različitih vrsta autohtonih rakija s otoka Visa pa, ako vam nije u planu skori odlazak na ovaj prekrasan hrvatski otok, Advent u Zagrebu idealna je prilika da ih isprobate s obzirom da se proizvode u prilično malim i ekskluzivnim količinama te ih nema u slobodnoj prodaji.

 


Komentari