(VIDEO/FOTO) Otvoren je Muzej Realnosti u Tunelu Grič

Foto: Borna Kos

“Obitelj je okvir koji nas priprema za budući život”, upravo je to tema ovogodišnjeg Muzeja realnosti u kojem posjetitelji mogu vidjeti do 11. prosinca kako žive obitelji u ostatku svijeta.

Događaj su otvorile  Đurđica Ivković, v.d. predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Marija Pletikosa, državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Mirna Medaković Stepinac, koja je u sklopu otvorenja proglašena novom UNICEF-ovom ambasadoricom dobre volje u Hrvatskoj.

Na ovoj izložbi važne su poruke koje kažu djeca o svojim roditeljima, a dolaze iz različitih ekonomskih prilika i kultura.

“Biti UNICEF-ova ambasadorica dobre volje za mene predstavlja iznimnu čast i veliku odgovornost. Odgovornost prema djevojčicama i dječacima čiji se glas često ne čuje dovoljno glasno. Trudit ću se govoriti o teškoćama i izazovima s kojima se suočavaju jer čvrsto vjerujem da svako dijete zaslužuje pravednu šansu. Nadam se da ću biti i glas roditelja jer odgoj i briga o djeci nije nimalo lagan posao, ali je najvažniji, te roditelji imaju pravo na podršku cijelog društva”, kazala je Mirna Medaković Stepinac povodom proglašenja


Komentari