VESELI ADVENT KOD RUDOLFA: Ovaj tjedan na Strossmayerovom trgu klince očekuje pregršt zabave

Na Strossmayerovom trgu, od srijede do nedjelje, djeca će uživati u brojnim predstavama i popratnim sadržajima.

Omiljeni Advent za djecu i one koji se tako osjećaju, Kod Rudolfa na Strossmayerovom trgu, ovaj tjedan, točnije od srijede do nedjelje, pripremio je fantastičan program! Brojne dječje predstave, opera za djecu, likovne radionice, oslikavanje lica, jahanje ponija samo je dio sadržaja koji nas očekuje. I ne zaboravite našeg uvijek veselog Rudolfa koji se rado fotka sa svojim gostima.

Ovu srijedu 14.12., s početkom u 17,00 sati, u goste nam iz Gorskog kotara dolazi prva goranska opera za djecu pod nazivom „Mijao“, namijenjena razvoju nove publike i približavanju opere najmlađima kao najsloženije i najzahtjevnije glazbeno-scensko djelo. ​Osnovna misao vodilja autora bila je stvoriti jasnu, razumljivu i dinamičnu priču djeci bez ijedne izgovorene riječi i uključiti ih u samu predstavu kao aktivne.

Djeci će sigurno biti zanimljiva Baka Mraz koja će kao narator na početku opere djecu uvoditi u „mačji svijet“, donosi rekvizite (to su dječji odgovori na pitanja) i uvježbava ih za scenu u kojem djeca glume psiće. Nakon završetka same opere, na red dolazi likovna radionica na kojem će djeca crtati ono što ih se najviše dojmilo s nastupa. Djeca se dok traje radionica mogu slikati s izvođačima i isprobati maske „maca“.

kod-rudolfa-1


U četvrtak jutro započinjemo likovnim radionicama u Rudolfovoj toploj igraonici, a od 14,30 će se oslikavati lice najmlađima u njihove omiljene super-junake. U 15,00 sati dolaze nam poniji koje najmlađi mogu jahati sve do 19,00 sati kada je na rasporedu koncert benda Inervisions Trio.

A za vikend?

Petak popodne od 18,00 sati djecu će razveseliti predstava Snježna staza dobrog Djeda Mraza, priča s temom zime, darivanja, snijega, praznika i Božića. Naravno, osim veselih likova koji se pojavljuju u priči nezaobilazan je i Djed Mraz. A prije predstave, u 17,00 sati, djeca će razbijati pinjatu prepunu slatkih radosti. Navečer, od 20,00 sati, za DJ pult dolazi nam mladi Dan Kanceljak.

predstava-zivotinjsko-carstvo

Subotnje jutro započeti će na našoj pozornici predstavom Šegrt Hlapić u 11,00 sati, dok će se istovremeno u Rudolfovoj igraonici na likovnim radionicama izrađivati božićni ukrasi. U 12,00 sati dolaze nam poniji koje će, uz pomoć djece, hraniti pravi pravcati robot imena Elibot! To će biti prava atrakcija za djecu iz Kraševe kreativne tvornice. Film Vlak u snijegu na rasporedu je u 18,00 sati, a nakon 20,00 sati DJ Bukljaš preuzima muzičku palicu.

U nedjelju će biti izvedene čak dvije predstave; u 11,00 sati predstava Životinjsko carstvo nasmijati će klince do suza, a za one koji nisu stigli u subotu na predstavu Šegrt Hlapić, istu će moći pogledati u nedjelju u 12,30. Kao i u subotu, likovne radionice započinju u 11,00 sati i slatki poniji dolaze u 12,00. Navečer ne propustite jazz koncert Oridano jazz dua.

Sve predstave su besplatne kao i likovne radionice zato nema isprike da se ovog vikenda ne vidimo kod Rudolfa!

Komentari