USKOK ‘češlja’ Advent u Zagrebu: Jeftino dobili kućice u centru, a onda ih dali u skupi podnajam

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Neslužbeno je potvrđeno da je USKOK formirao spis o namještanju unosnih poslova s kućicama u središtu Zagreba, piše 24sata.

Kako se doznaje, pažnju USKOK-a privukla je manifestacija Advent u Zagrebu koja se službeno otvara sutra i u kojoj je mali broj tvrtki dobio jeftino gradske lokacije, a onda kućice na njima dalje daju u podnajam po višestruko višim cijenama.

Velika adventska utrka: Split u zaradi od kućica dobro šiša Zagreb, a imaju ih puno manje

Ali također istražitelje zanima i davanje kućica na Trgu bana Jelačića tvrtkom dugogodišnjeg vozača Milana Bandića, Zdravka Krajine, te tvrtkom povezanom s Ratimirom Jurekovićem, savjetnikom u uredu za poljoprivredu.

Obojica su promijenila svoje iskaze pred sudom u korist Milana Bandića na suđenju u Aferi Agram. Tvrtke Eko sajam i Etno sajam koje su povezane s njima dobile su u studenom 51 kućicu na Trgu bana Jelačića za dvije manifestacije. Prosječno su platili 30-ak kuna dnevno po kućici, a iznajmljivali su ih dalje za 700 kuna po danu.

24sata izvještava da su ove informacije stigle iz pouzdanih izvora, ali da ih USKOK u službenom priopćenju nije niti potvrdio niti opovrgnuo.

Bandić se zbog adventskih kućica obrušio na novinare: ‘Nećete uspjeti da ste još toliki da isprovocirate gradonačelnika’, oglasio se i Grad


Komentari