TRG BANA JOSIPA JELAČIĆA: Opustite se uz svakodnevne izvedbe klasične, sakralne i folklorne glazbe

Facebook: Kulturni centar Travno

Jedna od najposjećenijih adventskih lokacija je neizostavni Trg bana Josipa Jelačića koji posjetitelji posjećuju od 1. prosinca kada je i započeo program na glavnoj pozornici paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu. Kulturni centar Travno poziva sve građane da posjete manifestaciju na Trgu koja će trajati sve do 23. prosinca, a program koji se nudi je najbolje opisan jednom riječju – raznolik. U sklopu programa na Trgu u tjednu pred nama očekuju nas nastupi brojnih KUD-ova, zborova i vokalnih sastava.

U utorak, 4. prosinca s početkom u 19.30 sati, nastupit će Hrvatski pjevački zbor Ivan pl. Zajc koji ove godine obilježava 35. obljetnicu djelovanja. Zbor njeguje širok repertoar skladbi (a cappella i oratorijskog izraza) od starih majstora polifonije do suvremenog izraza. Praizveo je šezdesetak skladbi hrvatskih skladatelja, kao i nekoliko vokalno-instrumentalnih djela.

Dan nakon, u srijedu 5. prosinca u 19 sati, nastupit će ženski vokalni sastav Rezonanca koji okuplja bivše i sadašnje studentice FER-a. Njihov repertoar čine a cappella obrade popularnih domaćih i stranih pjesama različitog žanra, a sve aranžmane posebno za sastav piše voditeljica Rezonance, Iva Jarić. Nakon ovog ženskog vokalnog sastava nastupit će svestrana umjetnica Mary Crnković Pilaš, a iste večeri na Trgu bana Jelačića nastupit će i Akademski zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu – Palma.

U četvrtak, 6. prosinca u 18 sati na Trg bana Jelačića pozivaju sve mališane da im se pridruže na dječjoj predstavi – Milica na putu oko svijeta.

Program je namijenjen svim naraštajima i osmišljen je s ciljem promicanja i njegovanja hrvatske i svjetske glazbene baštine te klasične, sakralne ali i folklorne glazbe koja će se na glavnom moći čuti svakoga dana od 18 do 21 sat, a tijekom vikenda i u prije podnevnim satima kada će na centralnoj pozornici nastupiti dječji zborovi i mališani iz zagrebačkih vrtića.

 


Komentari