‘SVJETLO ŽELJA’ Bundek će ove godine ispuniti tisuće svjetlećih balona i plutajućih lampiona

Hvatska udruga za bolesti štitnjače
I ove će se godine puštati simboličnih tisuću lampiona, a kao lokacija je po prvi put odabrano jezero Bundek. Treći je ovo po redu humanitarni događaj za podršku oboljelima od poremećaja štitnjače naziva “Svjetlo želja”, a po prvi puta u povijesti lampiona bit će osvjietljeno. Time će se poslati poruke dobrih želja svim oboljelima .

Puštanjem svjetlećih balona i plutajućih lampiona, ovoga puta na jezeru Bundek koje će tako prvi puta biti osvjetljeno upravo u ovu humanitarnu svrhu, simbolično će se poslati poruke dobrih želja svim oboljelima, a prikupljene donacije osigurat će sredstva za rad udruge te pomoć oboljelima od bolesti štitnjače.

Puštanje svijetlećnih balona i plutajućih lampiona zakazano je za 15. prosinca od 16 do 18 sati uz popratni glazbeni program. Za dobru atmosferu pobrinut će se voditelji događanja, glumac i radijski voditelj Saša Buneta i voditeljica Marijana Perinić, a svi posjetitelji dobre volje uživat će i u toploj okrepi. Manifestaciju će podržati i gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, prijateljske humanitarne udruge “Fra Mladen Hrkać”, Udruga udovica hrvatskih branitelja iz domovinskog rata i druge te brojne osobe iz javnog života.

“Svjetlo želja” je manifestacija udruge kojom se okupljanjem prijatelja, obitelji, podržavatelja oboljelih i svih građana grada Zagreba dobre volje u ovom periodu prije Božića daje potpora mnogobrojnim oboljelima i njihovim obiteljima te ujedno diže svijest o poremećajima štitne žlijezde, jedne od naučestalijih bolesti u svijetu.

Prošlogodišnje “Svjetlo želja” okupilo je brojne podržavatelje, građane Zagreba i Hrvatske kao i posjetitelje iz drugih zemalja koji su zajednički pustili čak 3000 svjetlećih balona u znak podrške oboljelima od poremećaja štitnjače.

Svi posjetitelji i građani dobre volje su pozvani da se i ove godine pridruže puštanju lampiona i na taj način pruže podršku oboljelima, a moguće su i uplate donacija.

 


Komentari