STREET FOOD SENZACIJA NA FULIRANJU! Ne propustite ‘The sarmu’, sjajnu pašticadu i druge adventske slastice

Foto: Picnic

Diljem Hrvatske, preko godinu dana, mlada i entuzijastična zadarska ekipa Picnica obilazi Hrvatsku na kotačima, pritom pripremajući prave street food delicije.

Dva mladića, Vedran Božićev i Ivan Karačić, kroz Picnic mingle/fun, ostvarili su svoje snove i pokrenuli vlastitu priču nakon višegodišnjeg radnog iskustva u velikim ugostiteljskim sustavima.

U ugostiteljstvu se sjajno snalaze, a street koncept uspješno ujedinjuje atraktivne zalogaje, zabavu i dobru glazbu što će dvojac pokazati i na ovogodišnjem fuliranju, koje počinje u subotu u sklopu Adventa.

“Za ovogodišnje Fuliranje, na kojem gostuju po prvi put, posebno su se pripremili. O uređenju njihove kućice brinu kreativci iz kolektiva Kalan i Propet (A most unusual garden), a u suradnji s Koferom pripremaju interaktivnu igru za posjetitelje, koja će postati veliko Božićno darivanje. Zato odjenite toplu jaknu I dobru vibru i put pod noge – do Strossovog trga, a kad stignete potražite veliku ploču za ispisivanje Božićnih želja i bacite selfie uz gigantskog stvora”, poručuju organizatori.

Foto: Picnic

U Picnicovoj ponudi je i najbolji debitant na ovogodišnjem Zagreb Burger Festivalu, Blacky (kojemu je priznanje s tog festivala već četvrta nagrada).

Iz ponude na ovogodišnjem Fuliranju, ističe se i tzv. “The sarma” za koju Picnicovci garantiraju kako još nijedan sarmoljubac nije imao prilike kušati, napravljenu sa sastojcima koje još nisu željeli otkriti.

“Picnic uvodi i nedjeljni ručak i poziva sve na druženje s gostima iz Skradina. Pripremat će poznati skradinski rižot na tradicionalni način, a guštanje u okusima i mirisima gurmane očekuje svake nedjelje u 13.30 h (4.12.,11.12.,18.12.).  Osigurajte svoju porciju sreće rezervacijom na kućici, jer uvijek se traži tanjur više. Svakoga petka iz Picnicove kućice širit će se mirisi posebno osmišljene štrudle od bakalara, s nekim tradicionalnim elementima, uz aioli od gorušice i ukiseljenu ljutiku”, najavljuju organizatori Fuliranja.

Foto: Picnic

Zadrani će, dodaju, pripremati i uličnu verziju pašticade, koja će se moći probati samo tjedan dana, između Božića i Nove godine, a biti će tu i tekućeg, alkoholnog specijaliteta: kuhanog gina. .

“Po prvi put Picnicovci kuhaju najbolji hrvatski  Old Pilot’s Gin, obogaćen sokom od jabuke, medom, svježom narančom i zimskim začinima. Ovaj gin dobitnik  je više od 20 međunarodnih nagrada, a bez sumnje pravi ljubitelji žestice zavoljet će ga na prvi gutljaj”, zaključuju organizatori Fuliranja napominjući kako je sve datume picnicovih događaja moguće pratiti na Facebooku i Instagramu.


Komentari