SRPSKI MEDIJI RASPISALI SE O ZAGREBU: Nećete vjerovati što je oduševilo susjede iz Beograda (FOTO)

Sitana Omer/ZAGREB.INFO

Srpski Kurir objavio je tekst o Adventu u Zagrebu.

”Jedna od najbolje čuvanih tajni o Hrvatskoj je da njen glavni grad Zagreb ima jednu od najboljih scena adventa u Evropi. Zamislite treperavu svetlost sveća, lampe, kočije koje vuku konji, šarene izloge, prazničnu hranu i piće, koncerte, horove i još mnogo toga…”, riječi su kojima je je kurir.rs opisao adventsko raspoloženje u Zagrebu.

Capture

Uz brojne epitete, objavljen je i raspored događanja u Zagrebu povodom Adventa. Naime, Zagreb je već odavno uvršten u popis europskih metropola koje svaki putnik mora posjetiti, a tome će zasigurno pomoći i nedavna preporuka britanskog portala Express. 

U članku u potpunosti posvećenom Zagrebu i adventskim čarolijama koje posljednjih dana krase zagrebačke ulice, britancima se preporučuje da posjete razne božićne sajmove, koji su, kako pišu, odlični za kupovanje božićnih poklona. Uz bogati glazbeni program, britanci izdvajaju Zrinjevac i Trg kralja Tomislava kao mjesta najljepših božićnih događaja.

>>> OVE FOTOGRAFIJE OBILJEŽILE SU POČETAK ADVENTA: Čarobni prizori s Jelačićeva trga, Tomislavca, Zrinjevca…

Najljepša božićna destinacija

Baš zbog toga što Zagreb pretendira biti top destinacija u ovo blagdansko doba, već krajem studenoga kreće se s ukrašavanjem grada i postavljanjem štandova na Zrinjevcu, ledenog parka na Tomislavcu, adventskog vijenca na Manduševcu, a lapmice se postavljaju po ulicama diljem grada. Miris kuhana vina i pečenih pogača osjeti se na svakome uglu, a ljudi se sami od sebe počnu skupljati i uživati u predblagdanskom raspoloženju.

To je upravo i cilj jer tako funkcioniraju, Beč, Salzburg, Berlin i mnogi drugi gradovi koji konkuriraju za najbolju adventsku destinaciju. Natjecanje organizira stranica European Best Destinations, a glasati mogu svi. Izbor traje od 1. prosinca pa sve do 10. prosinca, stoga bacite se na klikanje i omogućite Zagrebu ovu prestižnu nagradu. Svoj glas možete dati ovdje.

>>> SVE LJEPOTE ADVENTA U JEDNOJ MINUTI: Ovaj video ostavit će vas bez daha (VIDEO)


Komentari