Sasvim drugačiji Advent za ljubitelje vina: Moći ćete kušati osamdesetak vinskih etiketa

FOTO: Boris Stromar

Advent na suhom i toplom uz – vino
Prvi zagrebački „Advent za vinoljupce“ na rasporedu je u petak, 15.12.2017. s početkom u 19 sati, a održat će se u restoranu „Muzej“ u sklopu Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. Ova urbana vinska izložba okupit će petnaestak vinara, a ljubitelji vina moći će kušati osamdesetak vinskih etiketa iz cijele Hrvatske – od pjenušaca, preko autohtonih sorti, pa sve do kasnih berbi.

Iako je enogastronomska ponuda u Zagrebu iznimno bogata, ova vinska manifestacija predstavlja jednu sasvim novu dimenziju Adventa u Zagrebu. Stoga, ukoliko tražite odmak od kuhanog vina i kobasica te želite uživati u dobroj kapljici na suhom i toplom, više ste nego dobrodošli na Advent za vinoljupce – poručuju organizatori iz udruge Vinoljupci.

Osim prilike za degustaciju brojnih vina po popularnim cijenama, svim vinoljupcima ovo je prilika da upoznaju vinare, saznaju više o izloženim vinskim etiketama te da uživaju u živoj svirci i slasnim gastro kreacijama restorana Muzej.

Na festivalu će se moći kušati vina iz svih regija Hrvatske. Međimurska vina Lovrec te plešivička vina Budinšćak i Kolarić dolaze nam iz bregovite Hrvatske. Tri moslavačka mušketira – Kezele, Florijanović i Miklaužić – predstavit će autohtonu sortu škrlet koja u posljednjih nekoliko godina postiže zapažene rezultate. Iz Podunavlja stižu vina Iuris, Erdutski vinogradi te vinarija Svijetli dvori, a okuse i mirise Istre donose nam vina Geržinić, Romeo, Fiore i Anđelini.

No to nije sve. Svi posjetitelji Adventa za vinoljupce imaju priliku učlaniti se u novoosnovani Klub vinoljubaca, te zajedno s ostalim vinoljupcima poći na Winetrippin’ – organizirani vinski izlet u Međimurje, koji je na rasporedu u nedjelju, 17.12. i tamo napraviti svoj vlastiti pjenušac! Udruga Vinoljupci aktivno djeluje od 2014.godine na promicanju vinske kulture i turizma. Do sada je organizirala ukupno šest open-air vinskih festivala, te brojna manja vinska događanja i susrete s ciljem kreiranja vinskog identiteta Zagreba i promicanja vinske kulture na neformalan i zabavan način. Da spomenuti koncept nailazi na izvrsne reakcije posjetitelja, pokazuje i činjenica da je festival „Winelovers’ Street“, održan u Kurelčevoj ulici početkom lipnja ove godine, posjetilo više od 2000 posjetitelja.


Komentari