Provjerite kakva nas nova ponuda očekuje na ovogodišnjem Adventu

FOTO: Ivan Klindić

Godinu dana nakon što je svojom gastro ponudom i odličnim zabavnim sadržajem očarao brojne posjetitelje zagrebačkog Adventa te osvojio društvene mreže, Advent u Klovićevim dvorima i ove blagdane nastavlja grijati sve posjetitelje Gornjeg grada koji žele osjetiti “drugačiji” i jedinstveni Advent u metropoli.

Za dobru atmosferu i najbolju zabavu u gradu, pobrinut će se bogat koncertni program koji će započeti koncertom grupe Detour, 03. prosinca u 20:00 sati. Od tada pa do zadnjeg dana u ovoj godini, omiljena blagdanska manifestacija na krovu grada ponudit će za svakoga ponešto. Glazbena pozornica svaki će dan ugostiti bendove koji će grijati atmosferu u večernjim satima dok su petak i subota rezervirani za najpoznatija imena domaće glazbene scene: Ljetno kino, Marko Tolja, Kuzma&Shaka Zulu, Songkillersi, Šajeta, Cubismo, Vatra i Dino Dvornik Tribude band. Kao uvertira u večernji party, subotom je na programu Grinč@Grič špica party koji će od ranih prijepodnevnih sati zagrijavati atmofseru, a Grinč će rasplesati brojne posjetitelje na platou Gradec. Nedjeljom će pravu blagdansku atmosferu u popodnevnim satima prirediti glazbeni zborovi.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Jedna od najpoznatijih atrakcija koja je obišla svijet zahvaljujući brojnim fotografijama kao ‘Najljepša adventska fotografija’, i ove će sezone oduševiti posjetitelje posebno izrađenim okvirom iz kojeg pada umjetni snijeg s pogledom na Zagrebačku katedralu. Galerija Klovićevi dvori odlučila je razveseliti i sve posjetitelje izložbi pa će tijekom Adventa Galerija petkom i subotom raditi produženo, čak do 22 sata, a u tom će razdoblju od 19 do 22 sata vrijediti promotivna cijena ulaznice za izložbu od 10 kuna.

‘Zadnje dvije godine Galerija Klovićevi dvori, pozicionirana na jednoj o najljepših lokacija Gornjeg grada sudjeluje u Adventu grada Zagreba. Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha i brojnih gostiju koji su sudjelovali u prekrasnom adventskom ambijentu Galerije i Platoa Gradec iznimno se veselimo i ovogodišnjem izdanju. I ove smo godine uz koncertnu i gastronomsku ponudu na platou Gradec osigurali i zanimljiv izložbeni program.

Retrospektivna izložba Vaska Lipovca, osebujnog umjetnika hrvatskog i europskog modernizma druge polovine 20. stoljeća moći će se pogledati i tijekom Adventa u Klovićevim dvorima. Za vrijeme Adventa, od 14. prosinca 2017. do 28. siječnja 2018., posjetitelji će moći razgledati i izložbu našeg poznatog ilustratora i animatora, Zdenka Bašića, dobitnika nagrade 6. bienala ilustracije. Zdenkove priče i ilustracije zasnovane u knjigama i ekranizacijama zaživjeti će i u prostorima Galerije Klovićevi dvori kroz bajkovitu scenografiju koja će zasigurno oduševiti naše najmlađe posjetitelje’ najavio je ravnatelj Galerije Klovićevi dvori Antonio Picukarić.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

‘Uz ovu jedinstvenu lokaciju, koju ćemo ukrasiti s više od 60 000 lampica i brojnim drugim dekoracijama, nama je najvažnije da se naši posjetitelji osjećaju ugodno i da se dobro zabave. Zato i ove sezone imamo najjače koncerte poznatih glazbenih imena, a u 30 dana nastupit će 25 bendova. Gotovo svaki dan imamo koncerte, a subotom nezaobilazni špica party tijekom dana. Za najmlađe tu će biti posebno zanimljiva slatka priča, a uz sjajnu gastro ponudu koja ovog puta donosi brojne novitete poznatih chefova, neće nedostajati sadržaja za sve generacije’, najavila je Sanela Seferagić, direktorica RED agencije, organizatora Adventa u Klovićevim dvorima.

Odbrojavanje do svečanog paljenja lampica i početka najljepšeg Adventa u Europi je počelo, a Advent u Klovićevim dvorima sprema još jednu toplu blagdansku priču koja ima poseban okus domaćih autohtonih delicija. Prvi puta na Adventu u Klovićevim dvorima moći će se kušati Poljički soparnik, koji će svakog dana pripremati obitelj kraj Omiša po tradicionalnoj recepturi. Šiš-kobas zbog kojeg se čekalo u redovima, vraća se s novom poboljšanom verzijom i ove godine, a bit će tu brojne delicije poput germknedli Marina Medaka, palačinki Milky Whey i čokoladnih fontana, zapaljenog kuhanog vina i vrućih zimskih koktela po recepturi koktel majstora Swanky Monkey bara. Sve ovo posjetitelji mogu isprobati već u četvrtak 30. studenog od 14 sati, a koncert povodom otvorenja održat će se u nedjelju 03. prosinca kad nastupa grupa Detour.

 


Komentari