Preminula legenda Dubrave: Zagrepčani pale lampaše za beskućnika Drageca

Anita Gamby/Facebook/‎Dubrava Zagreb naš Kvart

U srijedu je preminuo beskućnik Dragec, čovjek koji je godinama živio  pred ulazom zapuštene kuće na Aveniji Dubrava.

Legendarni Dragec bio je poznat i izvan zagrebačke Dubrave, s obzirom da se spomenuta kuća nalazila neposredno uz tramvajsku prugu. Dragec si je ondje postavio madrac i fotelju, a nije niti izbjegavao komunikaciju s mještanima koji su za njega imali samo lijepe riječi.

“Dragec je u stvari krasan čovjek s vrlo teškom životnom pričom. Nije gladan, nije gol i bos, u zatvorenom prostoru ne može živjeti, a i za cugu se nađe koja kuna. Ovakav život jedino poznaje – oduvijek. Nekoliko sam puta sjedila s njim na štengama i slušala ga. Uvijek mu možete odnijeti neku odjeću, deku, klopu, cigaretu… Bit će vam zahvalan. Ali tražit mu smještaj je misija osuđena na propast u startu’, napisala je Marta Slezak-Martinko kada se svojedobno vodila rasprava o Dragecu u Facebook grupi Dubrava Zagreb naš kvart.

“Drag čovjek, uvijek sretan. Jednom je mojem sinu dao 20 kuna da odvede curu u kino riječima ‘evo vodi curu u kino, danas sam nažicao previše!’ Bila je to baš jedna predivna gesta (ali kao svaka ponosna mama, moram dodati i da mu je svaki put kad su se vidjeli moj sinko dao kunu-dvije, a jednu večer kad je bilo jako hladno odnio mu je svoju jaknu i dekicu). Dobro za dobro još uvijek živi i u najneočekivanijim trenucima’, o njemu je kazala Renata Kašnjar Putar.

Gepostet von Elvis Jukić am Sonntag, 18. Februar 2018

U kvartovskoj grupi objavljena je i vijest o Dragecovoj smrti, a ispred kuće u kojoj je živio stanovnici Dubrave pale lampaše.

“Koliko puta si nas nasmijao ni oni bogati nisu. Nikada nećemo zaboraviti tvoje modne ispade. Nadam se da te gore ne tjeraju da nosiš obuću”, samo je jedan od komentara kojima se Dubrava oprašta od kvartovske legende.

 


Komentari