POSLJEDNJA PRILIKA! Advent u Zagrebu traje još samo ovaj vikend

Božićna čarolija u Zagrebu traje još tri dana.

Ovogodišnji Advent srušio je sve rekorde, Zagreb nikada nije bio posjećeniji, a noćenja nikad nije bilo više, uz sve to osvojili smo, ponovo, i titulu najljepšeg Adventa u Europi. Ova manifestacija traje do kraja tjedna i još nije kasno da probate sve delicije koje se nude.

Iako više ne možete posjetiti sve lokacije, one glave još uvijek su aktualne.

Još uvijek možete posjetiti Ledeni park na Tomislavcu, Zrinjevac, Fuliranje, Žive božićne jaslice (još danas), Božićni sajam, Stross, Rudolfa i Božićne čarolije na Velesajmu.

Ledeni park

Klizaljke možete zagrijati i tijekom ovog produženog vikenda, a na Tomislavcu vas čeka i iće i piće koje nikako nije na odmet. Kuhano vino će vas dobro zagrijati, a ukusni zalogaji okrijepiti nakon klizanja.

Dobra vijest za sve ljubitelje ovog skliskog sporta jest da ono ostaje otvoreno do 15. siječnja. Organizatori su odlučili produljiti sezonu klizanja, a tome u prilog ide i hlado i snježno vrijeme zbog kojeg će led sigurno ostati u krutom stanju.

Oni kojima se ne da čekati u redu svoje ulaznice, klizaljke i termin mogu rezervirati unaprijed na stranici  www.ledenipark.hr.

Cijene ulaznica su u jutarnjim terminima (10:00 – 16:00) 15kn, u posljepodnevnim terminima (16:00 – 23:00) 20 kn, dok najam klizaljki u svim terminima iznosi 15 kn.

Zrinjevac

U jednom od najljepših zagrebačkih parkova čeka vas dobra zabava uz dobru hranu. Tamo ima svega od fritula i palačinka do sushija i kobasica, a ni glazbeni program nije za baciti.

Odlična stvar je što je “ulaz”, naravno, besplatan, a koncerti na Zrinjevcu su svakodnevno u 18:00 i 20:00 sati, a vikendom se uz večernji glazbeni program održavaju i jutarnji koncerti u 11:00 sati.

Ovaj dio Adventa možete posjetiti do 8.siječnja.

Fuliranje

U Tomićevoj i Kurelčevoj smjestila se dobra glazba i dobra čagica, a ni tu ne nedostaje “klope”. Baš Tomićeva je preimenovana u “Chef street”, a svi posjetitelji ovdje mogu probati najfinije delicije poznatih hrvatskih kuhara.

Kurelčeva je, pak, postala “Disco street” u kojoj se možete zagrijati uz disko ritmove predanih DJ-eva.

I ovu lokaciju možete posjetiti do 8.siječnja, a ovog vikenda su na rasporedu Phat Philie 6. siječnja i  Resident William Collins 7. siječnja.

Žive božićne jaslice

Ovu božićnu autrakciju možete pogledati još samo danas i to u 16.15, 17 i u 19 sati. Prigodno, na blagdan Sveta tri kralja, ova tri mudraca možete vidjeti uživo.

Božićni sajam

U Bogovićevoj se smjesto ovaj jedinstveni sajam gdje možete pronaći zaista sve, od lapica do kapa i rukavica. Osim toga tu su i fritule, wafli, palačinke i pićenca koja će vas sigurno zagrijati. I ovaj dio Adventa možete posjetiti do kraja tjedna.

Advent na Strossu

Ovdje vas čeka svakodnevni program, a tiho neće biti ni ovog vikenda. Evo i rasporeda:

06.01.2017. Petak TRI KRALJA – PRAVOSLAVNI BADNJAK
17:00 – 20:00 DJ program „Poso – kuća, kuća – poso
20:00 – 22:00 Koncert

07.01.2017. Subota PRAVOSLAVNI BOŽIĆ
12:00 – 14:00 Gornjogradska špica – launč, kauč DJ Mario Kovauč
17:00 – 19:00 DJ Vinska mušica kućni dj
19:00 – 22:00 DJ s potpisom

08.01.2017. Nedjelja
12:00 – 13:00 Adventska gornjogradska promenada s koncertom
17:00 – 19:00 DJ Vinska mušica kućni dj
19:00 – 22:00 DJ Mario Kovač

Kod Rudolfa

Ovo je dio Adventa koji ima program i za velike i za male.

U petak, 6.01. od 20,00 sati možete se ugrijati uz četiri raspjevane “mačke” benda Le Chicks!

U subotu, 7.01., će biti izvedene čak dvije predstave; u 11,00 sati humoristična predstava Životinjsko carstvo nasmijati će klince do suza dok će maskote iz predstave dijeliti čokolade i bombone, a već u 12,00 sati započeti će predstava Snježna staza dobrog Djeda Mraza, priča s temom zime, darivanja, snijega i praznika.

Navečer od 20,00 sati ne propustite nastup mlade DJ Eve.

Nedjelja 8.01., ujedno i posljednji dan ovogodišnjeg Adventa, biti će posebno zabavna, ali i poučna kroz predstavu Gdje li raste zdrava hrana, usred polja ili stana? u kojoj će pričati papagaj, konjić i krava o tome što treba jesti da bi ostali zdravi cijele godine.

Predstava će započeti u 12,00 sati.

Božićne čarolije na Velesajmu

Iako je Ledena bajka na Velesaju zatvorena 2. siječnja, čarolija nikad dosta. Još dana do 22 sata sa svojim mališanima možete posjetiti ovo čarobno mjesto u paviljonu 10A.

S prvim danima nove godine zaključen je Advent na Europskom trgu, na Truškancu, u Oktogonu, Na Vranicanijevoj poljani, Trgu, u Klovićevim dvorima, ispred MSU-a i na Zagrebačkom velesajmu.


Komentari