POČETAK ADVENTA: Desetak tisuća lampica ‘zapalit’ će ovaj zagrebački park

FOTO: Ivan Klindić

Kako je do Adventa u Zagrebu ostalo samo nekoliko dana, sve više iščekujemo i tradicionalno paljenje lampica na Zrinjevcu. Time se označava spektakularni početak božićnog ugođaja za koji se već danima obavljaju pripreme na raznim zagrebačkim lokacijama.

Ovogodišnja čarolija blagdana započinje 1. prosinca, paljenjem lampica na Zrinjevcu koje je zakazano za 19.45 sati, a glazbeni program počinje nešto prije, u 18 sati. I ove će godine desetak tisuća božićnih lampica obasjati najljepši zagrebački park, a bajkovito izdanje će vas zasigurno ostaviti bez daha.

Zrinjevac je jedna od najatraktivnijih božićnih lokacija čiji je dojam upotpuniti razne blagdanske delicije poput fritula, germknedli, raznih vrsta kobasica u pecivu, krpica sa zeljem, jabuka u šlafroku, a teško da ćete uspjeti odoljeti prošetati Zrinjevcem bez da popijete čašu kuhanog vina sa začinima. Potpunim božićnim ugođajem parka Zrinjevca će doprinijeti i glazbene poslastice poput izvođenja božićnih valcera, klasika i pomno odabranog glazbenog programa za mlađe i starije.

U Adventu na Zrinjevcu moći ćete uživati do 6. siječnja 2019. godine, a kao uspomenu na ovogodišnji Božić moći ćete kupiti unikatne i zanimljive suvenire te razne božićne ukrase koje će prodavati odabrani umjetnici.

 

 


Komentari