Po peti put otvorena manifestacija Advent zagrebačkih obrtnika

FOTO;: Facebook Milan Bandić

Na Trgu bana Josipa Jelačića do 7. siječnja u organizaciji Udruženja obrtnika grada Zagreba održavati će se manifestacija 5. Advent zagrebačkih obrtnika. Uz gradonačelnika Milana Bandića na otvaranju manifestacije bio je i predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar.

Naš grad je i ove godine obukao svoje, adventsko ruho u kojem će biti punih 40 dana. Na radost gostiju , gradski trgovi, ulice i parkovi postaju velika pozornica na kojoj će biti za svakoga po nešto. Nakon tri uzastopne europske titule i ove se godine želi pokazati zbog čega je Advent u našem gradu poseban. A jedna pozornica, i to ona na Trgu bana Josipa Jelačića petu godinu za redom rezervirana je i za Udruženje obrtnika grada Zagreba na čijem je čelu Antun Trojnar

“Ovdje će do 7. siječnja izlagati i prodavati 24 zagrebačka obrtnika. Bit će predstavljeni zagrebački suveniri od drva, metala, tkanine kao i znana licitarska srca. Imamo i našu ugostiteljsku kućicu koju smo zbog položaja nazvali “Pod vurom”. Kako tradicija nalaže a kupci traže proizvode od mesa, peciva, vina i naravno pivo. Mogu kazati da je kompletna obrtnička priča na Jelačić placu”.

Čarobna atmosfera, bogat i inovativni program, otvorenost i sigurnost grada i ove će godine sigurno biti glavni aduti koji će mamiti na kuhano vino, kušanje bogate gastronomije koja su dobar temelj za adventska druženja na otvorenom.

FOTO: Facebook Milan Bandić
FOTO: Facebook Milan Bandić


Komentari