Pet stvari koje trebate probati na Adventu u Zagrebu

Advent u Zagrebu iz godine u godinu sve je raskošniji, a gastronomska ponuda odmaknula se od klasičnih kobasica i kuhanog vina. Tako na ovogodišnjem Adventu možete kušati raznolike zanimljive delicije, od sarme u pecivu do nizozemskih palačinkica i craft jabukovače.

Prošetali smo adventskim lokacijama i izdvojili stvari koje trebate probati.

T&T, Fuliranje – Street sarma

Veliki hit ovogodišnjeg Fuliranja svakako su Street sarmice. Njihov idejni začetnik je Fran Čurković.

‘Svi me pitaju kako sam se toga sjetio, ali eto, netko se tako sjetio i sendviča’, komentirao je te dodao kako je na svakom adventu nakon kobasa došao doma na sarmu te se tako rodila ideja o Street Sarmama. Tajna ovih sarmica je u podebljanoj dozi špeka i luka, te načinu posluživanja koji je prilagođen za konzumaciju u hodu.

T&T
T&T

Time, Fuliranje – fritule

Najveća adventska fritula spravljena je s potpisom mlade slastičarske zvijezde Roberta Hromalića. Punjena je kremom od vanilije i pečenim jabukama, zbog čega je postignuta savršena ravnoteža slatkog i kiselog – raj za sve ljubitelje slatkih delicija.

Tri praščića, Božićna bajka – kobase s karmeliziranim lukom

Čak su se i kobase odmaknule od klasične ponude pa tako u kućici Tri praščića možete kušati najukusniju kombinaciju vrućih kobasa s kiselim kupusom i karameliziranim lukom .

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Poffertjes, Advent na Strossu – poffertjes

Poffertjes su nizozemske palačinke napravljene na bazi heljdinog i običnog brašna uz dodatak cimeta. Peku se na bakrenoj ploči, a poslužuju uz preljev od čokolade, šumskog voća, vanilije ili uz šlag. Fini su i mekani, praktični su za zasladiti se dok istražujete ostatak gurmanske ponude na Adventu.

FOTO:Ivan Klindić
FOTO:Ivan Klindić

Zagorska hiža Pri Rudeku, Priča s Griča

Prvu craft jabukovaču možete kušati Pri Rudeku na Vranizanijevoj poljani, u sklopu Priče s Griča. Ova kućica je također posebna po pravim zagorskim štruklama koje će oduševiti gurmane sklone tradicionalnim specijalitetima.

štrukle
Foto: Facebook

Što god od ovogodišnjih popularnih specijaliteta izabrali, vjerujemo da se nećete razočarati. Gurmanska ponuda Adventa u Zagrebu nikad nije bila bogatija i ukusnija.

 


Komentari