Ovdje ćete naći savršen božićni dar: Adventska kućica koja nudi nešto potpuno drukčije

U moru adventskih kućica s kobasama, kuhanim vinom, fritualama i ostalim gurmanskim poslasticama, naišli smo na jednu potpuno drukčiju kućicu. Riječ je o šarmantnoj kućici u Petrićevoj ulici na kojoj su izloženi unikatni proizvodi koji su nas odmah privukli.

Kako smo otkrili, radi se o kućici Centra za rehabilitaciju Zagreb, a proizvode koji se prodaju izrađuju osobe s intelektualnim teškoćama.

“Osobe s intelektualnim teškoćama ostvaruju svoje pravo na rad i nagrađivanje kroz radne aktivnosti na otvorenom tržištu rada i kroz inkluzivne radionice. Organizirano stanovanje ima dvije takve radionice u različitim dijelovima grada ( Sermageova ulica 4 i Trg Vladka Mačeka 3)”, kazala nam je Andrea, djelatnica Centra za rehabilitaciju.

Kako navodi, cilj inkluzivne radionice je podići kvalitetu života korisnika, plasirati unikatne ručno izrađene radove na otvoreno tržište rada, a prodajom omogućiti održivost inkluzivnih radionica.  Korisnici s intelektualnim teškoćama u radionicama izrazito su velikog talenta i umjetničkog duha, te zaslužuju svoju priliku integracijom u zajednicu.

Prodajom radova nastalih u tim radionicama ljudi s intelektualnim teškoćama su i novčano nagrađeni za svoj rad.


“Oni nemaju osobnih prihoda, tako da zaradom od prodaje korisnici s intelektualnim teškoćama dobivaju novčanu nagradu za svoj rad. Ove godine po prvi puta na Adventu u Zagrebu, u Petrićevoj ulici stojimo uz bok s ostalim izlagačima te smo dio Adventa u Zagrebu i još jedne prekrasne božićne priče”, zaključuje Andrea.

Ako ste u potrazi za savršenim božićnim darom, svakako obiđite ovu kreativnu kućicu i odaberite unikatan dar za svoje najmilije. Osim što ćete darovati nešto originalno, ovim ćete činom doprinijeti integraciji u zajednicu osobama s intelektualnim poteškoćama te im pokazati kako se njihov trud, rad i entuzijazam usitinu cijene. Na koncu, to i jest prava bit Božića, zar ne?

Komentari