Otkrijte kakvo nas vrijeme očekuje za Badnjak i Božić

Pixabay

U drugom dijelu ponedjeljka zapuhat će umjerena do jaka bura, a u utorak valja računati na jak sjeverni vjetar. Umjereno do pretežno oblačno i iznadprosječno toplo, predviđeno je vrijeme za subotu.

Zima je počela u petak u 23 sata i 23 minute. Kalendarski početak ovog godišnjeg doba nam neće donijeti zimsko vrijeme, naime u subotu će biti osjetno toplije, u kopnenim predjelima u najtoplijem dijelu dana oko 10, moguće i koji stupanj više, dok će se na Jadranu nerijetko mjeriti i 15-ak stupnjeva.

Toplo vrijeme pratit će nas do Božića, kada očekujemo povratak temperatura primjerenijih dobu dobu. U danima pred nama izmjenjivat će se nestabilna i stabilna razdoblja. Sa sjeverozapada nam se približava dolina s pripadajućim frontanim sustavom, zbog koje će i u subotu biti dosta oblaka, ponegdje i nestabilno.

Jutro će biti uglavnom oblačno, na sjevernom Jadranu i u gorju s povremenom kišom, a najviše sunčana vremena u Dalmaciji. Još ujutro će puhati umjeren do jak jugozapadnjak i jugo, a uz južinu će jutro pred nama biti toplije od petka – na kopnu će temperatura biti uglavnom iznad nule, a na moru od 6 do 11 stupnjeva.

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj umjereno oblačno, malo kiše može pasti uglavnom u sjevernijim područjima. Vjetar će oslabjeti, a temperatura osjetno viša od današnje – od 9 do 13 stupnjeva.

U Slavoniji će u subotu južina podržavati iznad prosjeka toplo vrijeme – od 8 do 12 stupnjeva. Osim toga i ovdje će biti dosta oblaka, ponedje i malo kiše.

Oblačan nastavak dana očekuje i sjeverni Jadran, gdje će povremeno padati i kiša. Jugozapadnjak će krajem dana slabjeti, a temperatura i ovdje iznad prosjeka – u gorju od 7 do 9, a na moru i do 15 stupnjeva.

U Dalmaciji će u subotu biti sunčanije nego drugdje u zemlji, malo kiše može pasti još jedino u unutrašnjosti. Jugo će oslabjeti, a temperatura će biti oko 15 stupnjeva.

U nedjelju uglavnom oblačno, ujutro s maglom. Na Badnjak ćemo imati prolaznu kišnu epizodu, a onda za Božić uglavnom suho. Do Božića će biti toplo, a zatim će se temperatura spustiti na vrijednosti primjerenije prosincu, prenosi N1.

Na moru će idućih dana biti promjenjivo, nešto malo kiše može pasti u nedjelju, ali ona će ipak češća biti na Badnjak. Sam Božić će i ovdje biti uglavnom bez oborina. U nedjelju jugo, zatim od ponedjeljka pojačana bura uz koju će se i ovdje temperatura sniziti.

Komentari