NAJVEĆA MAKETA ŽELJEZNICE NA ADVENTU: Bajka na tračnicama

Najveća maketa željeznice ovog dijela Europe, Backo Mini Express, postavljena je u Gundulićevoj ulici 4 i obara rekorde posjećenosti.

Backo Mini Express sudjeluje na Adventu s “Adventskom bajkom na najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe” te je tri četvorna metra unutarnjeg prostora makete postavljena je Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom. Na maketi je postavljeno i klizalište na Tomislavovu trgu, sa sadržajima koje nudi i pravi Advent u Zagreb, a kao preslik stvarnosti u umanjenom maketarskom svijetu. Posebnost ovoga je da i građani mogu voziti vlak, što posebno oduševljava najmlađe.

backo-mini-express-skijaliste

Tijekom Adventa, ovdje je i nekoliko vlakova, a posebice se ističe Agram Advent Express – poseban vlak u bojama Zagreba, te s blagdanskom dekoracijom uz natpis s čestitkom za Sretan Božić.

Cijelo ozračje blagdana je pojačano prigodnom blagdanskom glazbom, osobito hrvatskim narodnim blagdanskim pjesmama.

Backo Mini Express je plod petogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana, koji su stvorili pravi turistički raritet kontinentalnih prostora naše države. Po najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe na 75 četvornih metar prometuje više od 100 vlakova osam sati svakog dana na čak 1.050 metara tračnica.

backo-mini-express-efekti-noc-minijature-dodatno

Ovu božićnu priču jmožete vidjeti do kraja Adventa od 10- 22 sata.

Komentari