Najbolje adventske lokacije u Zagrebu na koje možete otići s djecom

FOTO: Ivan Klindić

Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina i raznih oblizeka,… Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj na ulicama glavnoga grada.

Nemojte čekati Djeda Božićnjaka pokraj kamina, pronađite ga u gradu. Obavezno ulaštite svoje čizmice prije polaska, jer čeka vas pregršt ugodnih iznenađenja i glazbeni program uz koji je dobra čagica neizostavna!

Osim što je sadržaj i više nego bogat za odrasle, popisali smo neka događanja na koja možete povesti svoje mališane, uz neizostavni Advent na Zrinjevcu i bajkoviti Advent u tunelu Grič.

PR
PR

Backo Mini Express

Mališani će zasigurno razveseliti najvećoj maketi željeznice u jugoistočnoj Europi u Gundulićevoj 4.

a tri četvorna metra unutarnjeg prostora makete već je postavljena Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom.

Uz veliko skijalište – umanjeni prikaz Snježne kraljice na Sljemenu, na maketi je postavljeno i klizalište na Tomislavovom trgu.

Uz stotinu vlakova u stalnom postavu makete, tijekom Adventa, Backo Mini Expressom će prometovati i nekoliko vlakova u blagdanskim bojama i dekoracijama uz zvučne kulise božićnih pjesama, s obiljem maketarske blagdanske dekoracije, te skulpture Djeda Božićnjaka i prigodnih darova.

Samo za potrebe Adventa na tračnicama će prometovati Agram Advent Express – poseban vlak u bojama Zagreba, te s blagdanskom dekoracijom uz natpis s čestitkom za Sretan Božić. Dodatno ozračje blagdana pojačat će i prigodnom blagdanskom glazbom, posebice hrvatskim narodnim blagdanskim pjesmama.

Hrvatski željeznički muzej

Ove godine Hrvatski željeznički muzej uključen je u ponudu grada Zagreba kao jedna od novih atraktivnih lokacija u vrijeme obilježavanja adventa. Od 2. prosinca 2017. do 7. siječnja 2018. posjetitelji Hrvatskog željezničkog muzeja moći će uživati u adventskoj atmosferi i blagdanskoj dekoraciji, uz prigodnu glazbenu kulisu i ugostiteljsku ponudu.

Posjetitelji će uz organizirano vođenje i razgledavanje hrvatske i internacionalne željezničko-tehničke povijesne baštine moći razgledati izložena željeznička vozila na vanjskom postavu muzeja, tematsku izložbu posvećenu vlakovima iz sustava Orient-Expressa, a za najmlađe pripremljene su edukativne i kreativne aktivnosti. Osim toga posjetitelji će vikendima imati priliku voziti se vrtnom željeznicom!

Kratko o programima:

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Vranicanijeva poljana

Priča s Griča – bajkovita adventska lokacija na Gornjem gradu, smještena između kule Lotrščak i zgrade DHMZ-a, na prekrasnoj povijesnoj Vranicanijevoj poljani. Na Vranicanijevoj poljani moći ćete uživati u gastronomskoj ponudi za istinske bonvivane te nastupima probranih jazz glazbenika i DJ-a koji će vaše uši milovati, a noge mamiti jazzy grooveovima i srodnim plesnim ritmovima.

Za mališane će u subotu 9. prosinca od 11:00 do 13:00 sati biti organizirano čitanje bajki.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Advent na Strossu

U sklopu Adventa na Strossu Udruga “Mali grad” drugu godinu zaredom organizira radionice dječjeg stvaralaštva u grijanoj kupoli na Strrossmayerovom Šetalištu. Na radionicama su dobro došla sva djeca koja žele nešto nacrtati, izraditi ukras za jelku koji mogu odnijeti kući ili okititi zajedničku jelku na Strossu. Dobro došli ste i ako se samo želite podružiti sa ostalom djecom. Kod njih garantiraju veselu dječju glazbu, a mame i tate mogu slobodno uživati u ponudi za odrasle dok smo mi u našoj kuglici.

Termini naših druženja su sljedeći:

3.12. – od 11h – 13h i od 17h – 19h
9.12. –  od 11h – 13h i od 17h – 19h
10.12. – od 11h – 13h i od 17h – 19h
16.12 – od 11h – 13h i od 17h – 19h
17.12 – od 11h – 13h i od 17h – 19h
22.12. – od 17h – 19h
23.12 –  od 11h – 13h i od 17h – 19h
24.12 – od 11h – 13h

Advent u Zoološkom vrtu

Odvedite svoje mališane među najpoznatije stanovnika Maksimira svakim danom od 10 do 15 sati. Kontakt sa životinjama, edukativni kutak, glazbene izvedbe, kazališne predstave, likovne i kreativne radionica… Program je i više nego bogat sadržajem sve do 7. siječnja, odnosno do kraja Adventa u Zagrebu.

Svaki tjedan vas očekuje nova najava događanja, a detaljan program Adventa u Zoološkom vrtu preuzmite ovdje: link

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Fuliranje

Već šestu godinu Fuliranje oduševljava svojim originalnim kreativnim programima, a do sada su ga obišla 2 milijuna posjetitelja.

Ovogodišnja tema Fuliranja glasi ‘Life is a circus’. Na razigranom i veselom fuliranju posjetitelji će moći uživati u brojnim okusima i mirisima, koje će pratiti redoviti glazbeni program.

Najmlađe očekuje Začarani grad Here be dragons s dječjim programima, dječji vrtuljak i dječji vlakić Cirkus. Svakog dana, osim pon. i uto., od 19 do 20 sati s njima će se družiti i klaunska družina – žongleri, klaunovi  i hodači na štulama

advent u maloj sceni

Advent u kazalištu Mala scena

Popularne dječje predstave uz igru i druženje sa Sv. Nikolom i Djedom Božićnjakom.

2.12. u 10, 12 i 17 sati predstava Priča o VELIKOM i malom i Sveti Nikola.

3.12. u 10 i 17 sati predstava pazi.mazi.voli. i Sveti Nikola.

6.12. u 18 sati predstava Priča o VELIKOM i malom i Dan Sv.Nikole.

10.12. u 10, 12 i 17 sati predstava Priča o VELIKOM i malom i Djed Mraz.

16.12. u 10 i 17 sati predstava pazi.mazi.voli. i Djed Mraz.

17.12. u 10 i 17 sati predstava Muka malog vuka i Djed Mraz.

FOTO: Sportski objekti
FOTO: Sportski objekti

Klizališta

Sezona klizanja u Zagrebu je tradicionalno počela već u listopadu na nekoliko lokacija, a na zagrebačkim klizalištima – čarobna zimska idila na ledu.

Obujte klizaljke i uživajte u jednoj od omiljenih zimskih aktivnosti na nekom od ovih klizališta!


Komentari