Nadbiskup Bozanić uputio blagdansku čestitiku: ‘Božićna noć je sveta noć, izabrana od vječnosti kao početak spasenja i otkupljenja’

Pixabay

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, predvodeći misu polnoćku u zagrebačkoj prvostolnici, poručio je u utorak da radost Božića nije rezervirana samo za privilegirane, moćne, poznate, već je upućena svima, posebno istaknuvši bolesne, osamljene i siromašne.

“Neka Božić zahvati svako ljudsko srce da bismo se rodili na nov život u kojem će osamljeni i napušteni, starije osobe i stranci osjetiti Božić među nama. Takav nam je Božić potreban”, poručio je Bozanić u propovijedi  okupljenim vjernicima među kojima je bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bog je, istaknuo je, postao malo dijete da bi ljudima pokazao put života i radosti, a ne put umišljenosti, drskosti, oholosti, taštine i praznine.

Božićnu noć nazvao je svetom noći, izabranom od vječnosti kao početak spasenja i otkupljenja, koja obnavlja želje za boljim životom i svijetom u kojemu se ljudi više međusobno poštuju i u kojemu vlada pravednost, prenosi RTL.

Ta sveta noć nepovratno je označena Božjim zahvatom koji budi životnu nadu i želju za boljim svijetom.

“Ovo je noć u kojoj je utjelovljeni Sin Božji ušao u našu ljudsku stvarnost i snažno je obilježio za sva vremena”, istaknuo je obraćajući se vjernicima koji su se “oduprli tromosti i pospanosti te poput pastira krenuli iz svojih kuća prema prvostolnici”.
“U Božiću čovjek pronalazi sebe, istinu o samom sebi, o svojoj ucijepljenosti u Boga”, rekao je dodavši kako je svima potreban Bog koji je postao čovjekom da bi se osjetili prihvaćeni i blagoslovljeni na svojim životnim putovima.

Zaželio je da to svi osjete, a posebno oni koji nisu mogli doći na polnoćku, koji su  bolesni, napušteni i siromašni.

 

Komentari