KUHANO VINO, KLIZANJE, SAJMOVI: Advent u Zagrebačkoj županiji ima bogatu ponudu

U cijeloj Zagrebačkoj županiji i ove je godine organiziran niz događanja vezanih uz advent i nadolazeće blagdane.

Nema samo Zagreb odlične adventske lokacije. Prepustite se predblagdanskom raspoloženju, klizanju, kuhanom vinu i ugodnom druženju u jednom od prekrasnih gradova u okolici.

Zaprešićki advent

Advent u zaprešićkom kraju započinje paljenjem prve adventske svijeće. Program se odvija na niz lokacija u gradu, a možete uživati u sajmovima, koncertima, prigodnoj blagdanskoj ponudi, najboljim kuhanim vinima i zimskim gurmanskim specijalitetima, te klizanju na Trgu Ivana Pavla II. i programu Ledena bajka u Zaprešiću, i sve to od sredine prosinca do početka siječnja.

U programu manifestacije sudjeluju mnogobrojne udruge građana, kulturno-umjetnička društva, zborovi, tamburaški sastavi, djeca osnovne i srednje škole, vrtića, gospodarstvenici, predstavnici OPG-a, obrtnici i mali poduzetnici, a tu je i najluđi doček Nove godine.
oji će trajati do 8. siječnja 2017.!

Detaljan program pogledajte OVDJE

Advent u Jaski

Advent u Jaski održava se u prosincu i siječnju. U sklopu manifestacije postavlja se klizalište na kojemu se odvija zimska igraonica i razna druga događanja, te šator u kojemu posjetitelji mogu uživati u bogatom zabavno-kulturnom programu te razgledati božićni sajam.

Ovogodišnja manifestacija „Advent u Jaski“ održat će se u periodu od 27.11.2016.g. do 08.01.2017.g. na Strossmayerovom trgu.

Vjerujemo da će i ove godine Advent u Jaski posjetiti veliki broj naših sugrađana, uživati u zabavnom programu i usput kupiti prigodne poklone za svoje najbliže, ali i ukusne proizvode za blagdanski stol, kazali su iz TZ.

Ako planirate doći do Jaske, programe pogledajte OVDJE

Advent u Velikoj Gorici

Velikogorički adventski program dio je manifestacije Prosinac u Gorici, koja obuhvaća brojna događanja. Najveći dio njih održava se u središtu grada, u Parku dr. Franje Tuđmana, u kojem se održava i ovogodišnji velikogorički doček Nove godine. Tu je i Božićna bajka na Ključić brdu, na kojemu je postavljeno i klizalište, a ove će se godine u Velikoj Gorici prvi put održati i Božićni Street Food Festival.

Tu je, naravno, i Adventski sajam, koji se također održava u Parku – na prostoru oko Pučkog otvorenog učilišta, a radit će od 29. studenoga do 24. prosinca 2015.

Sve o predbožićnima programima doznajte OVDJE

Advent u Jakovlju

Prvi put ga  organizira Udruga žena Općine Jakovlje „Dora“.

Tako će mještani ove Općine 27. studenog u centru Jakovlja zajednički okititi bor. U programu sudjeluju učenici Osnovne škole Jakovlje, Dječji crkveni zbor „Mali pastiri svjetla“, KUD Jakovlje, Udruga umirovljenika Općine Jakovlje i gosti iz Oroslavja, glazbeni sastav „Sant vers“.

Program počinje u 16 sati, a gosti će se moći počastiti kolačima, čajem i kuhanim vinom te razgledati štandove s božićnim ukrasima. U izradu ukrasa uključili su se članovi jakovljanskih udruga i društava: Udruga umirovljenika i invalida Općine Jakovlje, Udruga umirovljenika Općine Jakovlje, KUD Jakovlje, udruga HSS-a „Hrvatsko srce“, školska zadruga, Cvjećarna „Ivček“ te mnogi mještani. Udruzi „Dora“ pomaže mladež HDZ-a koja će izraditi adventski vijenac.

Pokrovitelj događaja je Općina Jakovlje koja financira nabavu lampica za bor, rušenje i postavljanje bora i izradu postolja za bor.

Advent u Zelini

Božić u Zelini je manifestacija koja se odvija u vrijeme adventa u središtu grada.

Posjetitelji mogu uživati u bogatom programu koji uključuje razne predstave, izložbe, priredbe i prigodne koncerte. Tu su i razna druženja: Božićni domjenak na Zelingradu, Party s Djedom Božićnjakom, dječji doček Nove godine, paljenje adventskih svijeća, Novogodišnji koncert, nezaobilazni Božićni sajam te posjet kućici Djeda Božićnjaka.

Advent u Samoboru

samobor1

Advent će u ovom predivnom gradu trajati od 26. studenog do 17. prosinca uz raznolike programe.

  • 26. 11. 2016. u 17, Trg kralja Tomislava – Advent u Samoboru, paljenje 1. adventske svijeće uz prigodni program (književno-glazbeni)

Adventske dječje radionice

Svaku subotu od 10 do 13 sati tijekom adventa (26.11., 3.12., 10.12., i 17.12.) u POU Samobor.

Sezona klizanja

  • svakim danom od 9,00 do 22,30 sati, od 18.11.2016-15.02.2017.g.

Raspored korištenja klizališta možete pratiti na našim internetskim stranicama www.sportski-objekti-samobor.hr.

Od ponedjeljka 21.11.2016.g. standardno krećemo s organizacijom Škole klizanja za predškolski uzrast na koji je Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, te Agencija za odgoj i obrazovanje dala pozitivno rješenje. Ovaj sportski program predstavlja jedan od rijetkih sadržaja koji je organiziran za djecu predškolskog uzrasta u Gradu Samoboru i Svete Nedelje. Program je ponuđen svoj vrtićkoj djeci u dobi od 4 do 7 godina s područja Grada Samobora i Svete Nedelje, a uključuje:

  • boravak na klizalištu,
  • klizaljke za svakog polaznika,
  • metodičko didaktička pomagala za izvođenje programa,
  • osposobljeni stručni kadar za provođenje programa škole (profesori kineziologije i treneri klizanja),
  • stručni medicinski nadzor,
  • prijevoz djece od vrtića do klizališta i povratak ( za vrtiće udaljenije od 500 m od klizališta),
  • završna provjera, diplome i medalje za usvojeni sadržaj,
  • trajanje škole 10 sati, radnim danom u jutarnjim terminima.

Cijena škole klizanja za navedeno iznosi 250,00 kuna.

Posebna pogodnost za sve polaznike škole klizanja mjesečna karta za samo 150,00 kuna mjesečno – kližeš koliko hoćeš!

Svi dodatno zainteresirani u uključivanje u program mogu se još uvijek javiti u matične vrtiće!

Škola hokeja na ledu organizirana je preko Kluba hokeja na ledu Srake, koji imaju termine svakim radnim danom osim petka, a termine istih također možete provjeriti na našim internetskim stranicama.

Cijene najma su i dalje po popularnoj cijeni:

  • 15 kuna- 1,5 h klizanja s klizaljkama
  • 15 kuna- brušenje klizaljki
  • 250 kuna- mjesečna karta (kližeš koliko hoćeš u slobodnim terminima za građanstvo)
  • 500 kuna- najam klizališta na sat vremena ( rođendani, igra hokeja i sl.)

Za rezervaciju termina na klizalištu zvati na broj telefona 091/3378-904.


Komentari